palau esports tarragona

La Generalitat cedeix el Palau d'Esports de Catalunya a la ciutat de Tarragona

query_builder   4 maig 2022 12:22

event_note Nota de premsa

La Generalitat cedeix el Palau d'Esports de Catalunya a la ciutat de Tarragona

  • La cessió, que ha estat oficialitzada aquest matí per la consellera de la Presidència i l’alcalde de Tarragona, és fruit de la bona cooperació entre les dues administracions
  • La consellera Laura Vilagrà destaca que aquesta cessió “és un exemple de la voluntat del Govern de mantenir-nos al costat del món local i del món de l’esport”
  • L’alcalde Pau Ricomà assegura que “el Palau d'Esports es converteix en la “peça angular de la xarxa d’instal·lacions esportives de Tarragona”
Palau d'Esports Catalunya

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà Pons i l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà i Vallhonrat, han oficialitat avui l’acte de cessió del Palau d’Esports de Catalunya per part de la Generalitat a l’Ajuntament de Tarragona.  Una cessió, que com ha manifestat la consellera ha estat “llargament esperada” i que era un “compromís” del Govern amb la ciutat de Tarragona.

El Consell Català de l’Esport, adscrit al Departament de la Presidència, va autoritzar la utilització temporal i gratuïta de les instal·lacions del Palau d’Esport, amb una durada màxima d’un any i sense cap cost per al Consell Català de l’Esport. Finalitzat aquest termini, s’ha fet oficial la cessió del Palau.

“Ha estat un tràmit complicat, però tots hem posat molt de la nostra part” ha assegurat la consellera, que s’ha felicitat que ara el Palau d’Esports “ja és un equipament municipal destinat a l’impuls de l’esport i el gaudi de tota la ciutadania tarragonina”.

També ha volgut subratllar que aquesta cessió “és fruit de la cooperació” entre les dues administracions públiques, la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Tarragona, i “una mostra que si treballem plegades sumem totes en benefici de la ciutat i del territori”.  L’acte d’avui “és també una exemple de la clara voluntat d’aquest Govern i, molt concretament del Departament de la Presidència, de mantenir-nos al costat del món local i del món de l’esport”.

tarragona

Per la seva banda, l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà ha assegurat que "avui és un dia important per Tarragona perquè la gestió del Palau d"Esports Catalunya passa oficialment a mans municipals. No ha sigut fàcil, però ho hem aconseguit".

Ricomà ha remarcat que els dos Governs han desencallat la situació patrimonial del Palau. Els clubs esportius de Tarragona “mereixen tenir un espai com aquest per poder entrenar i competir”. Per tant, des d'avui el Palau d'Esports es converteix en la “peça angular” de la xarxa d'instal.lacions esportives de Tarragona, “que ha de facilitar el seu sentit primari, el de l'esport com a element de socialització i de benestar físic i emocional".

L’objectiu final, ha dit la consellera, és promoure l’esport i l’activitat esportiva, que ha valorat que el Palau es trobi ubicat en un espai envoltat d’altres instal·lacions esportives, la qual cosa contribueix a “crear sinergies” entre elles. “Totes elles juntes integren un complex esportiu de primer nivell i de gran categoria a Tarragona” ha puntualitzat  

Amb aquesta cessió “insuflem de nova vida” un equipament municipal que guanyaran les entitats esportives, els clubs i organitzacions de la ciutat, els i les esportistes tarragonines i, en general, tota la ciutadania i  en definitiva “posem les persones al centre, també en l’àmbit esportiu”, ha conclòs la consellera de la Presidència.  

El Consell Català de l’Esport va finançar, en el marc d’un protocol d’intencions signat el 2014 entre la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Tarragona per a la celebració dels XVIII Jocs Mediterranis del 2018 a Tarragona, la construcció del Palau d’Esports Catalunya, instal·lació esportiva realitzada per Infraestructures de la Generalitat de Catalunya, SAU (Infraestructures.cat) en uns terrenys propietat de l’Ajuntament de Tarragona, ja que no es va dur a terme cap cessió efectiva del domini del solar a favor de la Generalitat ni del CCE, ni cap altra operació jurídica de disposició sobre els terrenys.

A l’acte institucional també hi ha assistit la secretària general de l'Esport i de l'Activitat Física, Anna Caula Paretas;  Carmina Blay Boquera, representant territorial de l’esport a Tarragona (Consell Català de l’Esport); la delegada del Govern a Tarragona, Teresa Pallarès Piqué, i el director dels Serveis Territorials de la Presidència a Tarragona, Àngel Cortadelles Bacaria; María José López García, consellera d'Esports i Relacions amb Associacions i Entitats Ciutadanes de l’Ajuntament de Tarragona, així com consellers i conselleres de l’Ajuntament de Tarragona.

 

undefined
undefined
undefined
undefined