sge

Esportcat i Johan Cruyff Institute reforcen la formació integral dels esportistes del CAR de Sant Cugat

query_builder   7 juny 2022 12:58

event_note Nota de premsa

Esportcat i Johan Cruyff Institute reforcen la formació integral dels esportistes del CAR de Sant Cugat

  • La secretària general de l’Esport i de l’Activitat Fisica, Anna Caula, i la general manager de Johan Cruyff Institute, Mariël Koerhuis, signen la renovació de l’acord de formació en gestió esportiva accessible per a esportistes d’elit del CAR de Sant Cugat
  • El conveni reflecteix l’objectiu de les dues institucions de posar tots els mitjans per a la formació integral de l’esportista
sge

Esportcat, a través del CAR de Sant Cugat, i Johan Cruyff Institute han renovat el conveni de col·laboració a partir del qual esportistes d'elit del centre d'alt rendiment es beneficien de beques d'estudi i condicions especials per combinar la carrera esportiva amb una formació acadèmica en gestió esportiva. Un fet que els permet preparar-se per a la transició al mercat laboral quan es retirin.

Anna Caula, en qualitat també de presidenta del consell d'administració del CAR de Sant Cugat, i la general mànager de Johan Cruyff Institute, Mariël Koerhuis, han plasmat la signatura al nou contracte que estén, per quatre anys més, una estreta col·laboració que es va iniciar el 2013. En l'acte, també hi han estat presents el director del CAR, Ramón Terrassa, i tres dels esportistes que han cursat el Màster en Màrqueting i Gestió Esportiva Semipresencial becats per Johan Cruyff Institute aquest any: l'atleta de fons Artur Bossy, el jugador d'hoquei sobre herba Miki Delàs i la jugadora de tennis de taula Gàlia Dvorak.

Segons ha explicat Anna Caula, “la renovació del conveni amb Johan Cruyff Institute per quatre anys més significa avançar-nos i oferir als nostres esportistes d'alt rendiment la possibilitat d'aquesta formació dual. Una formació que ja reben a través de l'esport perquè els nodreix d’eines per obrir-se a aquest futur que els espera molt a prop, i una formació acadèmica de qualitat perquè puguin continuar treballant en allò que estimen, que és el món de l'esport”.

Ramon Terrassa, per la seva banda, explica que “per al CAR, la carrera dual és un element fonamental. Entenem que l'esportista ha de ser el centre d'atenció de tots els professionals del CAR: entrenadors, preparadors físics, serveis mèdics, etc., i també dels professionals de la formació que faran possible els estudis durant la seva etapa professional esportiva. Això no ho podem fer sense l'ajuda de les organitzacions que puguin aportar més valor”.

En nom de Johan Cruyff Institute, Mariël Koerhuis expressa la satisfacció de “tornar al CAR per renovar el compromís de continuar treballant junts en la formació dels esportistes d'elit”. La general manager de l’entitat destaca la idoneïtat d'uns estudis especialitzats 100% al món de l'esport i la manera com es transfereix aquest coneixement als esportistes professionals. “A l'esportista d'elit cal entendre'l. La seva passió és el seu esport i per recolzar-lo en la seva formació acadèmica cal un acompanyament personalitzat, veure la formació com si estigués al camp, donar-li més flexibilitat i entendre que, perquè estigui motivat, aquesta formació ha de vincular-se a l’esport”, ha afirmat, i afegia: “En això té molt a veure la nostra metodologia, molt enfocada, com dissenyem els plans d'estudi i el bon ambient que es troben amb altres companys i companyes a classe, que tant poden ser esportistes d'elit com no d'elit, o professionals de la indústria. Tothom té en comú la seva passió per l'esport”.

Per la seva banda, Artur Bossy, Gàlia Dvorak i Miki Delàs expliquen que l'experiència al màster no podria haver estat més positiva. “Ha estat una gran oportunitat per a mi –assegura el fondista, amb un grau en dret i màster en advocacia–. Rebre aquesta beca de Johan Cruyff Institute a través del CAR m'ha permès tenir un complement als meus estudis i, sobretot, aprofundir en tots els aspectes més rellevants de la indústria esportiva”. Per a Gàlia, “ha estat una experiència molt interessant i enriquidora perquè, després de tants anys al món de l'esport, en què has vist moltes coses que no saps com funcionen, poder comprovar des de dins com es planifiquen i organitzen ha estat molt interessant” .

Finalment, Miki Delàs coincideix que “som afortunats per la beca que hem rebut per veure aquest món des d'un altre prisma. Com a esportistes, estem acostumats a enfocar-nos en el nostre esport, però al darrere hi ha molt més, tota la part referent a la gestió i el màrqueting, en què podem dir que ara som especialistes”.

 

2  

Imatges

Signatura de l'acord entre el CAR i Johan Cruyff Institute

Signatura de l'acord entre el CAR i Johan Cruyff Institute 996

Signatura de l'acord entre el CAR i Johan Cruyff Institute (2)

Signatura de l'acord entre el CAR i Johan Cruyff Institute (2) 495

undefined
undefined
undefined
undefined