El president i la consellera, amb Pau Gasol. Fotografies: Jordi Bedmar

President Aragonès: "Pau Gasol és un referent pels seus èxits esportius i pel seu compromís més enllà de les pistes de bàsquet"

query_builder   8 juny 2022 19:34

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "Pau Gasol és un referent pels seus èxits esportius i pel seu compromís més enllà de les pistes de bàsquet"

  • El cap de l’Executiu, acompanyat de la consellera de Cultura, li ha lliurat aquesta tarda la Creu de Sant Jordi de la Generalitat
El president i la consellera, amb Pau Gasol. Fotografies: Jordi Bedmar
El president i la consellera, amb Pau Gasol. Fotografies: Jordi Bedmar

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha lliurat aquesta tarda la Creu de Sant Jordi a Pau Gasol, de qui ha destacat que “és un referent pels seus èxits esportius, però també pel seu compromís personal amb uns valors, pel seu compromís amb els més vulnerables”. Un compromís, ha afegit, que “va més enllà de les pistes de bàsquet, amb iniciatives tan destacades com tota la lluita contra l’obesitat infantil que es porta a terme des de la Gasol Fundation”.

Durant la seva intervenció en l’acte, que s’ha fet a la Sala Torres Garcia del Palau de la Generalitat, el cap de l’Executiu ha subratllat que Pau Gasol “ha tingut la capacitat de personificar a la perfecció tots els valors positius que podem trobar al món de l’esport: el treball en equip, l’esforç i l’autoexigència, que ens ajuden a millorar, progressar i fer avançar la nostra societat”.

En aquesta mateixa línia, Pere Aragonès ha assegurat que per al Govern “és un honor concedir aquesta distinció a Pau Gasol”, a qui també s’ha referit com a “ambaixador global a favor de l’esport, d’un món millor, de drets i d’oportunitats per a tothom”.

En l’acte també ha intervingut la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, que ha posat de relleu que amb la concessió de la Creu de Sant Jordi a Pau Gasol el Govern “ha volgut destacar la seva aportació com a esportista d'elit i el fet que, com a referent de nivell internacional, és una carta de presentació de Catalunya al món”. “Els esportistes d’elit i amb una carrera plena d’èxits, com la de Pau Gasol, són un model per a la societat, especialment per als nois i noies que s’inicien en la pràctica de l’esport i que tenen en ells un referent en qui emmirallar-se”, ha afegit.

L’esportista va ser guardonat amb la Creu de Sant Jordi en l’edició de l’any passat i ara, aprofitant la seva estada a Catalunya, ha estat rebut al Palau de la Generalitat pel cap de l’Executiu que li ha lliurat aquesta distinció. Al decret de concessió de la Creu de Sant Jordi, el Govern destaca que Pau Gasol és “un referent del bàsquet i, per extensió, de l’esport català” i posa de relleu la seva “contribució a la seva internacionalització".

La Creu de Sant Jordi, creada el 1981, és un dels màxims reconeixements de la Generalitat de Catalunya. La distinció reconeix les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, han prestat serveis destacats a Catalunya.

4  

Imatges

Reunió

Reunió 468

El president i la consellera, amb Pau Gasol

El president i la consellera, amb Pau Gasol 624

El president, durant la seva intervenció

El president, durant la seva intervenció 651

Lliurament de la Creu de Sant Jordi

Lliurament de la Creu de Sant Jordi 533

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined