Igualada

Consellera Geis: "Amb l'ampliació de places d'Infermeria a Igualada i a altres punts de Catalunya donem resposta a una demanda de país"

query_builder   20 juny 2022 18:32

event_note Nota de premsa

Consellera Geis: "Amb l'ampliació de places d'Infermeria a Igualada i a altres punts de Catalunya donem resposta a una demanda de país"

 • La unitat docent del grau en Infermeria de la Facultat d’Infermeria i Fisioteràpia de la Universitat de Lleida (UdL) oferirà 40 noves places a l’Hospital Universitari d’Igualada a preu públic
 • Amb la incorporació final de 40 noves places a Vilafranca del Penedès (URV) i 30 a Mataró (UPF) s’incrementa fins a 641 el total de noves places, gairebé el 80% de les quals a preu públic
 • El Departament de Recerca i Universitats dona resposta a l’alta demanda d’aquests estudis i al dèficit de personal infermer a Catalunya, accentuat per la pandèmia
Igualada

La consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis, ha presentat avui l’ampliació de places al grau en Infermeria de la Facultat d’Infermeria i Fisioteràpia de la Universitat de Lleida (UdL) a Igualada i que, a partir del pròxim curs 2022-2023, oferirà 40 noves places d’accés a la unitat docent de l’Hospital Universitari d’Igualada. Amb aquestes noves places, el total de places d’accés als estudis d’Infermeria a Igualada ascendeix a 85.

La consellera Geis ha destacat que “amb l’oferta d’infermeria a Igualada complim amb el compromís que ens vam marcar”. La consellera ha subratllat que amb aquestes 40 noves places a Igualada “creem oportunitats arreu del país, amb preus públics per afavorir l’equitat i la igualtat d’oportunitats”. Així mateix, Geis ha refermat la seva voluntat que des del Departament que lidera “continuarem treballant per seguir ampliant les places d’Infermeria que siguin necessàries per respondre a les necessitats del país”.

La nova oferta de places a preu públic a Igualada s’emmarca dins de l’ampliació a tot Catalunya de les places del grau d’Infermeria amb la que el Departament de Recerca i Universitats dona resposta a l’alta demanda d’aquests estudis i al dèficit de personal infermer a Catalunya, accentuat per la pandèmia.

La consellera ha destacat que “aquest augment de més de 600 places en Infermeria és important perquè el 80% d’aquest increment es fa a preu públic” i ha afegit tot seguit que  “aquesta millora es fa assegurant la qualitat del primer dia de curs fins a l’últim dia de les pràctiques. Hem fet front a aquest doble repte: augmentar la quantitat assegurant la qualitat”.

El proper curs acadèmic 2022-2023 el sistema universitari de Catalunya disposarà de 641 noves places d’accés al grau d’Infermeria (2.184 el curs actual per 2.825 el pròxim curs 2022-2023) de les quals 485, gairebé el 80% de l’increment total, seran a preu públic. D’aquesta manera i per primer cop, el nombre de places a preu públic superarà l’oferta privada, fruit de la voluntat del Govern de revertir la situació incrementant de forma substancial l’oferta pública.

L’increment de places en els estudis d’Infermeria respon a diversos factors que l’emergència sanitària provocada per la COVID19 ha evidenciat encara més els darrers dos anys. Catalunya pateix un dèficit estructural de personal infermer que feia necessari ampliar el nombre de places públiques en les universitats catalanes.

A Catalunya hi ha actualment prop de 50.000 infermers i infermeres col·legiats, sent aquesta la professió més nombrosa del sistema de salut. Un 40% d’aquest col·lectiu, però, té més de 50 anys, el que implica una clara tendència a l’envelliment de la professió a curt i mig termini. Les previsions indiquen que caldrà disposar en els propers anys de 20.000 professionals en aquest àmbit.

Desglossament de les noves places:

Preu públic:

Universitat de Barcelona (UB): 140 noves places
 • 80 a la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut (Unitat Docent Bellvitge) a L’Hospitalet de Llobregat
 • 60 a la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut (Unitat Docent Clínic) a Barcelona
Universitat Autònoma de Barcelona (UAB): 150 noves places
 • 75 a la Facultat de Medicina (Unitat Docent Germans Trias i Pujol) a Badalona.
 • 75 a a la Facultat de Medicina (Unitat Docent Parc Taulí) a Sabadell

Universitat de Lleida (UdL): 80 noves places

 • 40 a la Facultat d'Infermeria i Fisioteràpia (Unitat Docent Arnau de Vilanova) a Lleida
 • 40 a la Facultat d'Infermeria i Fisioteràpia (Unitat Docent Igualada) a Igualada
Universitat de Girona (UdG): 60 noves places

Universitat Rovira i Virgili: 55 noves places
 • 8 a la Facultat d'Infermeria (Unitat Docent Joan XXIII / Unitat Docent Sant Joan de Reus). Campus Catalunya a Tarragona
 • 7 a Facultat d'Infermeria (Unitat Docent Joan XXIII / Unitat Docent Sant Joan de Reus). Campus Terres de l'Ebre a Tortosa
 • 40 a Vilafranca del Penedès

Preu privat:

 • Centre adscrit de la UB a Sant Joan de Déu: 60 noves places
 • Universitat Internacional de Catalunya (UIC): 30 noves places (Campus Sant Cugat)
 • Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC): 36 noves places (18 al Campus de Vic i 18 al Campus de Manresa)
 • TecnoCampus Mataró (UPF): 30 noves places

 

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined