1. Avui mateix ja s’ha publicat una nova convocatòria de sèries de ficció, per valor de 3 milions d’euros, i la 3a edició de la convocatòria de projectes per a cinema i grans formats audiovisuals, amb 6 milions d’inversió
  2. A la tardor s’obrirà la convocatòria de de projectes de nous formats innovadors de caire cultural i divulgatiu, així com una nova convocatòria d’enregistraments d’arts escèniques
  3. El Departament de Cultura aporta 7,5 milions d’euros al global de les crides, amb l’objectiu que la CCMA disposi de nous continguts per la graella i per al consum digital per a les properes temporades
CCMA {"name":"2022/07/07/12/13/e342245f-079c-4350-9c1b-3de0e248fa7a.jpg","author":"Arnau Pascual- Departament de Cultura ","type":"0","location":"0","weight":528659}

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) obre quatre convocatòries per a la producció d’una gran ventall de continguts audiovisuals. Tres d’aquestes crides de projectes de continguts audiovisuals son en col·laboració amb el Departament de Cultura de la Generalitat, que hi aportarà 7,5 milions d’euros.

Les convocatòries busquen continguts en català de tots els àmbits, especialment innovadors i amb vocació transmèdia. Pel que fa al públic, es triaran tant les propostes adreçades al públic general i familiar com les que s’apropin a nous públics, especialment el jove, i a consumidors més especialitzats. Així mateix, se seleccionaran continguts per emetre en format lineal i també propostes que puguin ampliar el catàleg de consum a la carta.


1. Convocatòria per a projectes audiovisuals de ficció seriada

Avui mateix s’ha fet pública aquesta convocatòria i els projectes es poden presentar al web de presentació de projectes de la CCMA fins al 2 de setembre.

L’objectiu d’aquesta convocatòria és seleccionar tres projectes de series de ficció de gran valor i impacte per ampliar el catàleg de ficcions en català. La CCMA hi aportarà 3 milions d’euros, 1 milió per a cadascú dels projectes.

La CCMA hi entrarà el règim de coproducció i el finançament final de cada sèrie haurà de ser d’un mínim de 4 milions euros per garantir que són projectes competitius a nivell internacional.

S’hi podran presentar primeres temporades de projectes d’entre 6 i 10 episodis amb una durada global mínima de 240 minuts i màxima de 600 minuts en versió original catalana.

L'avaluació dels projectes presentats la farà una Comissió de Valoració, que serà l'òrgan col·legiat encarregat de valorar les sol·licituds d'acord amb els criteris fixats a les bases de la convocatòria publicada al web de presentació de projectes de la CCMA.


2. Convocatòria per a cinema i grans formats audiovisuals

Aquesta crida també es fa pública avui dijous al web de presentació de projectes de la CCMA, i compta amb una aportació del Departament de Cultura de la Generalitat de 6 milions d’euros, dels quals 2 milions es destinaran a la producció de llargmetratges per a la seva estrena a sales de cinema, en llengua catalana.

Pel que fa al cinema en català, la inversió servirà per impulsar la producció de llargmetratges cinematogràfics de ficció en versió original catalana. Les produccions se seleccionaran a partir dels criteris de qualitat, valor artístic i cultural, viabilitat econòmica del projecte, capacitat de projecció als mercats internacionals, capacitat d’atreure un públic ampli i transversal i l’encaix posterior en una programació de televisió generalista.

A més, per garantir una producció de qualitat per ser emesa en les franges de màxima audiència per TV3, el 33 i el canal Super3, la CCMA i el Departament de Cultura fomentaran la creació de projectes de temàtica cultural que interpel·lin públics amplis i que treballin el binomi cultura i territori. Es buscaran, per exemple, programes d’entreteniment fets a plató, en gran format i adreçats a un públic familiar. També se seleccionaran sèries de ficció pensades per seduir el públic jove i amb clara vocació transmèdia, així com sèries documentals de capitulació curta i temàtica d’interès públic, amb capacitat de generar esdeveniment i que permetin ampliar el catàleg de consum a la carta. Finalment, la convocatòria també anirà adreçada a programes de format original i innovador, que permetin descobrir nous talents i arribar a un públic ampli.

Gràcies a l’anterior crida de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisual i el Departament de Cultura, s'han dut a terme programes d’èxit com Eufòria o com El llop.

Aquestes convocatòries posen el focus en projectes concrets, però la CCMA continuarà apostant, dins el seu pla de producció, pels documentals, per l’animació i pels continguts infantils, que serà una de les grans apostes, a partir de la tardor, amb la posada en marxa del nou Super3.


3. Convocatòria per a projectes culturals innovadors

Amb una aportació de 2 milions d’euros per part de la CCMA i d’1 milió d’euros per part de l’ICEC, aquesta convocatòria, que es farà pública a la tardor, buscarà continguts de caire cultural i innovador. L’any passat, aquesta convocatòria va comptar amb 800.000 euros en total, que enguany augmenta fins a aquests 3 milions d’euros.

L’objectiu és seleccionar propostes innovadores i transgressores que permetin captar nous públics, posar el focus en els joves, però també dirigir-nos a públics més especialitzats. Generar continguts de valor i que permetin ampliar el catàleg de consum a la carta. Es potenciaran projectes transmèdia i específicament digitals.


4.Convocatòria d’enregistraments d’obres d’arts escèniques i musicals

A la tardor, la CCMA convocarà una crida a productores audiovisuals independents per a la presentació de propostes d’enregistraments d’obres d’arts escèniques i musicals, la difusió i promoció dels quals servirà per desenvolupar hàbits i consums culturals entre el públic general. Aquesta crida comptarà amb una aportació de 500.000 euros de l’ICEC i els seus continguts es podran veure a través dels canals de la CCMA.