·Així ho ha expressat el conseller d’Educació després de signar un acord amb els sindicats del Comitè Intercentresper mantenir una part dels reforços Covid que fins ara finançava l’estat

·El curs vinent s'incorporaran 85 educadors socials i 340 tècnics d’integració social, suposant un increment d’aquests professionals al sistema

·Aquest programa també inclou la incorporació de 98 tècniques especials d’educació infantil que se sumen a les 184 noves dotacions estructurals pel curs vinent


El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha signat avui un acord amb els sindicats del Comitè Intercentresper mantenir una part dels reforços Covid que fins ara finançava l’estat espanyol: “Vull que suposi un punt d’inflexió en la relació entre el Departament i els sindicats, i que puguem estendre aquesta entesa en altres àmbits per viure un curs amb la màxima normalitat després de tres anys de pandèmia, per tal d’aconseguir la millor educació pels infants i joves del nostre país”. El curs vinent s'incorporaran 85 educadors socials i 340 tècnics d’integració social (TIS), a través d’un nou programa temporal per mitigar els efectes de la complexitat socio-econòmica i cultural en els resultats de l’acció educativa.


El titular d’Educació, en relació a l’acord, ha destacat també que “aquesta és una gran notícia i un acord al que hem arribat amb tots els sindicats del Comitè intercentres”. “Ens necessitem tots, per remar conjuntament per l’educació dels infants i joves d’aquest país. Avui, conjuntament, estem fent un pas endavant”, ha expressat.


Gonzàlez-Cambray ha destacat “l’esforç extraordinari” del Departament per mantenir totes les places de TIS i educadors socials que enguany es finançaven amb fons Covid, que a més a més s’incrementen a través d’aquest programa temporal. Això suposa, ha dit que “tots els centres que comptaven amb un tècnic d’integració social o amb un educador, el curs vinent seguiran tenint aquest recurs”. Aquest programa, amb una durada de tres cursos escolars i un cost de 52,2M€, també inclou la incorporació de 98 tècniques especials d’educació infantil (TEEI).


Aquests nous recursos se sumen als ja anunciats com a plantilla estructural el passat 5 de juliol per atendre les necessitats d’escolarització del curs vinent: 184 TEEI, 78 educadors d’educació especial -fins ara 45 amb reforços COVID- i 2.134 mestres i professors. També 17 professionals d’atenció educativa per Itineraris Formatius Específics, 19 professionals d’administració i serveis per a integracions de centres i 9 professionals per centres de formació d’adults en centres penitenciaris. Per tant, pel curs 2022-2023 el Departament d’Educació incorporarà 2.441 professionals estructurals al sistema i 523 professionals per aquest nou programa.


El conseller d’Educació també ha recordat que el govern espanyol va comunicar que retiraria els recursos Covid el 31 d’agost i que des del Departament d’Educació s’ha fet ús de tots els òrgans i espais per exigir la continuïtat d’aquests recursos, també directament a la Ministra. Ha assegurat que “hem explicat la necessitat de mantenir els recursos perquè els efectes socials de la pandèmia no han acabat. Potser ja no és necessari desdoblar classes, però cada cop tenim alumnat més vulnerable i el que era vulnerable cada cop ho és més”. Tot i amb això, ha afegit, “el Govern espanyol segueix mantenint que no mantindrà aquests recursos”.



15 de juliol de 2022

3  

Imatges

HC Educació (1)

HC Educació (1) 182929

Acord Comitè Intercentres

Acord Comitè Intercentres 258781

HC Educació (2)

HC Educació (2) 192304