El Departament de Cultura impulsa el desenvolupament de projectes culturals amb tecnologia immersiva amb 600.000 euros

El Departament de Cultura impulsa el desenvolupament de projectes culturals amb tecnologia immersiva amb 600.000 euros

query_builder   20 juliol 2022 10:20

event_note Nota de premsa

El Departament de Cultura impulsa el desenvolupament de projectes culturals amb tecnologia immersiva amb 600.000 euros

  1. La Direcció General d’Innovació i Cultura Digital obre una línia de suport a la creació, desenvolupament i producció de projectes i per a la implantació, millora o actualització d’equipaments tecnològics per a sales immersives
  2. Els ajuts, que es podran demanar a partir del 28 de juliol, s’adrecen a empreses, entitats sense ànim de lucre, ens locals i públics, com ara biblioteques o museus
El Departament de Cultura impulsa projectes culturals amb tecnologia immersiva {"name":"2022/07/20/10/19/83fdab80-be60-46ed-a8ae-a03aafbc2dab.jpg","author":"Departament de Cultura","type":"0","location":"0","weight":141395}

El Departament de Cultura aposta per l’ús de les tecnologies immersives en la creació i exhibició de projectes culturals i aquest juliol obrirà una nova línia de suport a totes les empreses, creadors, entitats públiques i privades catalanes que desenvolupin, acullin o produeixin projectes de Realitat Virtual (VR), Realitat augmentada (AR), Realitat mixta (MR), Mapatge (Mapping) o posin en marxa espais immersius.

Les tecnologies immersives són una de les prioritats de la Direcció General d’Innovació i Cultura Digital, creada al principi d’aquesta legislatura per donar suport a totes aquelles expressions artístiques innovadores que articulen i fomenten les sinèrgies entre art, cultura i tecnologia.

Suport als projectes culturals de tecnologia immersiva

La nova línia d’ajut, dotada amb 600.000 euros, donarà suport a la creació, desenvolupament i producció de projectes culturals que facin servir tecnologia immersiva i per a la implantació, millora o actualització d’equipaments tecnològics per a sales immersives. El termini de presentació de sol·licituds començarà el 28 de juliol i finalitzarà el 20 de setembre. Poden optar-hi empreses, ens locals i ens públics de Catalunya.

Les tecnologies immersives incloses en l’objecte de la subvenció són:

- Realitat virtual (VR): Generació d’entorns digitals que permeten la immersió del públic en un entorn virtual de forma aparentment real.

- Realitat augmentada (AR): Generació d’elements digitals que complementen i milloren l’experiència del món real amb informació o capes digitals afegides a través de dispositius tecnològics.

- Realitat mixta (MR): Combinació de d’elements virtuals i reals que permeten la interacció amb elements reals i virtuals en temps real.

- Mapatge (Mapping): Tècnica artística consistent a projectar llum o audiovisual sobre una superfícies física per aconseguir efectes en 3D.

- Espai immersiu: Espai per projecció o per disposició de pantalles al voltant de l’espectador que genera la sensació d’immersió completa en un entorn diferent del real.

La subvenció té tres modalitats, a les quals poden optar els sol·licitants: suport per a la creació de projectes culturals que facin servir tecnologia immersiva; suport per al desenvolupament i producció de projectes culturals que facin servir la tecnologia immersiva, i suport per a la implantació, millora o actualització d’equipaments tecnològic per a sales immersives. Se subvencionaran fins al 90% de les despeses vinculades a projectes culturals immersius i fins a un 50% de les vinculades als espais immersius, amb un límit màxim per modalitat de 50.000 euros. Les despeses subvencionables s'han de fer a partir de sis mesos abans de l’any de la publicació de la convocatòria i fins al 31 de desembre del 2022.

La Direcció General d’Innovació i Cultura Digital

L’àmbit d’actuació de la Direcció General d’Innovació i Cultura Digital del Departament de Cultura abasta el suport a la creació de cultura digital i a l’organització d’esdeveniments, el foment de la introducció de pràctiques i tècniques innovadores i mitjançant tecnologies en el procés creatiu en tots els àmbits culturals, el foment de la relació entre els àmbits tecnològic i artístic i el suport a la indústria i a l’ecosistema dels videojocs a Catalunya.

L’objectiu és doble: per una banda, enfortir i millorar les condicions per a la creació de cultura digital i, per l’altra, acostar aquestes expressions i canals a la ciutadania arreu del país.

La Direcció General ha impulsat, d’entre altres iniciatives, una convocatòria de subvencions a l’organització d’esdeveniments de contingut cultural digital; ha coordinat i presentat la Taula del Videojoc de Catalunya; s’ha implicat en la implantació territorial dels esdeveniments internacionals d’art digital celebrats a Catalunya; ha fomentat la presència de startups culturals catalanes a fires internacionals i ha començat a treballar en la definició del Pla de Cultura Digital de la Generalitat per al període 2023-2025.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined