1. El centre, amb estudis d’ESO, batxillerat, cicles formatius de grau mitjà i superior i PFI, oferirà el curs vinent un nou cicle d’FP bàsica, ampliarà un grau mitjà i incrementarà de 3 a 5 l’oferta de PFI
  2. Amb aquesta integració, des del curs 2020-2021 un total d’11 centres d’arreu del territori s’han integrat o estan en procés de fer-ho


El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray i l’alcalde de Mataró, David Bote, han presentat aquest matí en roda de premsa l’acord per integrar l’Institut Miquel Biada a la xarxa de centres de la Generalitat. González-Cambray ha destacat que “l’Institut Miquel Biada és un centre de referència per a la ciutat i per tota la comarca del Maresme”. En aquest sentit, ha afegit que “després de mesos de treball conjunt amb l’Ajuntament, avui compartim aquesta bona notícia per Mataró, per la comarca i per tot el sistema educatiu”.


El Departament d’Educació i l’Ajuntament de Mataró han arribat a un acord, després que l’Ajuntament expressés la seva voluntat de cedir el Miquel Biada, de la seva titularitat, a la xarxa de centres educatius de la Generalitat. Així doncs, el centre educatiu continuarà la seva activitat educativa en el curs 2022-2023, sense cap afectació per a l’alumnat escolaritzat al centre o que hagi fet la preinscripció o la matrícula per al curs vinent. El personal docent del centre que tenia plaça fixa al centre educatiu ha passat a ser personal laboral fix del Departament d’Educació. I finalment, un nou director, funcionari del Departament, exerceix el càrrec tal i com estableix la normativa sobre la funció directiva en l’àmbit docent.


L'institut Miquel Biada oferia el curs passat estudis d’ESO, batxillerat, cicles formatius de grau mitjà i superior, i Programes de Formació i Inserció (PFI). Per al curs vinent, s’ha incrementat l’oferta amb un nou cicle de formació professional de grau bàsic en Manteniment i rehabilitació d’edificis i s’ha incrementat l’FP de grau mitjà d’Obres d’interior i rehabilitació. També s’amplia l’oferta de PFI de 3 a 5 perfils, amb els nous perfils d’Auxiliar de restauració i cuina i Auxiliar en centres sanitaris. En total, el centre passa de 51 a 54’5 grups.


Tal com ha exposat el titular d’Educació, “és un centre que té 1.300 alumnes amb una oferta d’ESO i batxillerat però amb un valor diferencial en formació professional: oferim 15 cicles d’FP, és un centre de referència a la comarca”. Gonzàlez-Cambray ha remarcat també que “aquesta integració possibilitarà que en un futur ajustem aquesta planificació de ciutat a Mataró i hi puguem ampliar l’oferta d’FP dins de l’Institut Miquel Biada”.


Per a la integració d’un centre concertat o municipal a la xarxa de la Generalitat, s’han de complir una sèrie de requisits: que ho sol·liciti la titularitat del centre, que hi hagi necessitats d’escolarització, que l’edifici i les instal·lacions compleixin els requisits, i que el personal compleixi els requeriments del servei d’educació. Finalment, també fa falta l’acord del consell escolar per poder continuar amb la integració. En el cas de l’Institut Miquel Biada es compleixen tots els criteris, que s’han anat concretant després de mesos de treball conjunt amb l’Ajuntament per tal de tancar la integració amb les màximes garanties per totes les parts.


Història de l’Institut Miquel Biada


Aquest centre educatiu forma part de la història de Mataró, des que l’any 1866 l’Ajuntament va crear l’Escola d’Arts i Oficis. Anys més tard, al 1948, es va convertir en Escola de Formació Professionali el 1968 es va inaugurar l’edifici que actualment acull l’Institut Miquel Biada. Amb l’entrada en vigor de la LOGSE l’any 1994-95, l’Institut Miquel Biada amplia la seva oferta formativa impartint els estudis d’Educació Secundària Obligatòria i fins avui.


El conseller d’Educació ha destacat que l’Institut Miquel Biada “ha contribuït anys i anys a l’educació de joves de la població i de la comarca, perquè puguin rebre la millor formació, prendre les millors decisions i incorporar-se al mercat laboral amb les millors garanties”.



Un total d’11 integracions


Des del 2019, el Departament d’Educació ha rebut un total de 43 peticions per integrar centres de titularitat concertada o municipal a la xarxa de la Generalitat, de les quals 11 s’han integrat o estan en procés de fer-ho. Són els 10 següents, que se sumen al Miquel Biada:


  1. Institut Escola Eixample a Barcelona, al 2020-2021, per integració del centre Immaculada Concepció.
  2. Escola Ateneu Igualadí a Igualada, al 2020-2021, per integració del centre Ateneu Igualadí.
  3. Institut La Vall del Tenes, al 2020-2021, per integració del centre de titularitat municipal.
  4. Institut Escola Elisabets, al 2021-2022, per integració a la xarxa pública del centre de titularitat privada Labouré.
  5. Institut Escola Sicília, al 2021-2022, per integració del centre de titularitat privada Marillac.
  6. Institut Escola Londres, al 2021-2022, per integració del centre de titularitat privada Sagrada Família.
  7. Escola Aldana, al 2021-2022, per integració a la xarxa pública del centre de titularitat privada Sagrat Cor.
  8. Institut Escola Intermunicipal del Penedès, al curs 2021-2022, per integració de l’Escola Intermunicipal de l’Alt Penedès.
  9. Institut Escola Projecte a Barcelona, al curs 2022-2023, per integració del Centre Educatiu Projecte.
  10. Institut Escola Maria Miret a L’Hospitalet de Llobregat, al curs 2022-2023, per integració del centre Cultura,





20 de juliol de 2022


5  

Imatges

Instal·lacions Miquel Biada (1)

Instal·lacions Miquel Biada (1) 427768

Instal·lacions Miquel Biada (2)

Instal·lacions Miquel Biada (2) 324706

Instal·lacions Miquel Biada (3)

Instal·lacions Miquel Biada (3) 418994

Roda de premsa conseller d'Educació i alcalde de Mataró

Roda de premsa conseller d'Educació i alcalde de Mataró 285381

Roda de premsa conseller d'Educació

Roda de premsa conseller d'Educació 344355