Beth Magra

Conseller Torrent: "El projecte d'ILJIN Materials a Mont-roig del Camp transformarà econòmicament el territori"

query_builder   31 agost 2022 14:03

event_note Nota de premsa

Conseller Torrent: "El projecte d'ILJIN Materials a Mont-roig del Camp transformarà econòmicament el territori"

  1. El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, acompanyat de l’alcalde de Mont-roig del Camp, Fran Morancho López, ha visitat aquest matí els terrenys on es construirà la planta d’ILJIN Materials al municipi
  2. L’empresa sud-coreana de components de bateries invertirà 600 MEUR per obrir a Catalunya la seva primera fàbrica a Europa


El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, acompanyat de l’alcalde de Mont-roig del Camp, Fran Morancho López, ha visitat aquest matí els terrenys on es construirà la planta d’ILJIN Materials al municipi. A la visita també hi ha assistit la directora general d’Indústria i consellera delegada d’ACCIÓ, Natàlia Mas i Guix.

El conseller Torrent ha destacat que “el projecte d’ILJIN Materials a Mont-roig del Camp serà tractor i transformarà econòmicament el territori” i ha explicat que “s’ha d’aprofitar un projecte com aquest per demostrar que Catalunya pot acollir altres inversions d’aquestes característiques”.

Torrent també ha posat en valor la inversió d’ILJIN Materials ja que “és fonamental per fer front als reptes del país que tenen a veure amb la sostenibilitat, la digitalització i en posar a les persones en el centre de totes les decisions estratègiques”.

Durant la seva intervenció, el responsable d’Empresa i Treball ha recordat que l’objectiu del Govern “és reindustrialitzar Catalunya i que la indústria recuperi pes amb un reequilibri territorial” i ha avançat que properament es presentarà el Pacte Nacional per a la Indústria.

Per la seva banda, l’alcalde del municipi del Baix Camp ha assegurat que “Mont-roig del Camp té possibilitats d’atreure noves inversions relacionades amb les bateries i el vehicle elèctric. De fet, l’arribada d’Iljin és una primera oportunitat i esperem que n’arribin d’altres. Som una bona destinació perquè s’hi instal·li una indústria complementària, tenim sòl disponible i estem molt ben situats, centrats entre l’àrea metropolitana de Tarragona i les Terres de l’Ebre”.

Prèviament, el conseller Torrent ha mantingut una reunió de treball amb l’alcalde de Mont-Roig del Camp i altres membres del consistori.

L’empresa sud-coreana ILJIN Materials, fabricant de components de bateries, va anunciar el passat mes de maig que invertirà 600 milions d’euros i crearà 500 llocs de treball a Catalunya amb la previsió d’obrir a principis del 2025. La planta de Mont-roig del Camp és la primera fàbrica que l’empresa sud-coreana obre a Europa. Aquesta és la major inversió industrial de tipus ‘greenfield’ (d’una empresa sense establiment previ) que s’ha fet a Catalunya els darrers 20 anys en un projecte que ha estat gestionat per ACCIÓ en col·laboració amb l’Ajuntament del municipi del Baix Camp.

L’empresa es dedica a la fabricació del producte elecfoil, una làmina de coure -patentada per la multinacional- que és més fina que un cabell humà i que és un element bàsic per a les bateries de liti. Aquest fet converteix aquesta inversió en estratègica i d’alt valor afegit per a Catalunya, ja que és un component clau per la composició del càtode de les bateries elèctriques utilitzades als vehicles elèctrics i en aplicacions d’emmagatzematge d’energia. De fet, es preveu que aquesta inversió tingui un fort efecte multiplicador per als proveïdors locals, tal com ha passat amb la fàbrica que ILJIN Materials va obrir a Malàisia; així com per a la captació de nous projectes d’inversió estrangera vinculats a aquest àmbit.

Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

  1. Twitter @empresacat | Twitter @treballcat


2  

Imatges

El conseller Torrent visita els terrenys d'Iljin Materials al Mont-roig del Camp.

El conseller Torrent visita els terrenys d'Iljin Materials al Mont-roig del Camp. 185159

El conseller Torrent durant la reunió de treball amb l'alcalde de Mont-roig i altres membres del consistori.

El conseller Torrent durant la reunió de treball amb l'alcalde de Mont-roig i altres membres del consistori. 136691

undefined
undefined
undefined
undefined