El conseller d¿Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, inaugura el Barcelona Cable Landing Sation

Conseller Torrent: "El Barcelona Cable Landing Station reforça Catalunya com a hub tecnològic i digital"

query_builder   13 octubre 2022 12:35

event_note Nota de premsa

Conseller Torrent: "El Barcelona Cable Landing Station reforça Catalunya com a hub tecnològic i digital"

  1. El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, ha inaugurat el Barcelona Cable Landing Station, acompanyat pel secretari de Polítiques Digitals, David Ferrer, l’alcaldessa de Sant Adrià, Filo Cañete, i el CEO d’AFR-IX, Norman Albi
  2. El nou edifici és la primera estació internacional d’aterratge de cables submarins construïda a Catalunya

“En un món on la connectivitat és cada cop més determinant en tots els àmbits, aquest port de cables de fibra òptica submarina reforça el posicionament de Catalunya com a hub tecnològic i digital”. Així ho ha destacat el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, aquest matí durant l’acte inaugural del Barcelona Cable Landing Station a Sant Adrià del Besòs. El conseller ha exposat que comptem amb “un ecosistema tecnològic valuós, que atrau inversions, talent i projectes” i ha subratllat que Barcelona Cable Landing Station esdevindrà “una instal·lació clau per a potenciar la connectivitat global” del país.

La inauguració de la primera estació internacional d’aterratge de cables submarins de Catalunya ha comptat amb la presència del secretari de Polítiques Digitals, David Ferrer, l’alcaldessa del municipi, Filo Cañete, així com el CEO d’AFR-IX i Barcelona Cable Landing Station, Norman Albi, i el CTO de la companyia, Miguel Ángel Acero.

El secretari de Polítiques Digitals de la Generalitat ha detallat que “el nou port digital pot generar un increment del PIB a Catalunya d’entre el 2 i el 4% en els propers quatre anys i seguir accelerant la creació d’ocupació del sector TIC fins a superar els 200.000 llocs de treball.”

Aquesta instal·lació està preparada per rebre cables submarins de fibra òptica a nivell internacional. Es tracta d’un equipament clau pel desenvolupament del hub tecnològic del Besòs, ja que atraurà inversions d’empreses vinculades a l’economia digital. La infraestructura ha suposat una inversió de 7 milions d’euros aportat al 100% per d’AFR-IX telecom, empresa catalana que ha impulsat el projecte.

Un dels cables que aterraran a l’estació serà Medusa, que amb 8.700 quilòmetres llargada serà el més llarg de la Mediterrània. La previsió és que els 8 cables submarins internacionals aterrin a les instal·lacions en el propers 10 anys, convertint-se en una infraestructura estratègica per a l’economia digital catalana. En aquest sentit, s’estima que la capacitat de transmissió mínima d’un cable submarí de fibra òptica, amb un diàmetre d’entre només 1,7 i 2 cm i una llargària que pot arribar als 3.000 km, és de 400 Tbps.

Així mateix, concebuda com un open port, que permet l’arribada de cables sense restriccions, Barcelona CLS serà una infraestructura estratègica per la connexió terrestre de cables submarins de fibra òptica que discorren pel mar Mediterrani i contribuirà a posicionar a Catalunya com un port digital de referència en el mapa de la connectivitat del sud d’Europa.

6  

Imatges

El conseller d Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, inaugura el Barcelona Cable Landing Station

El conseller d Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, inaugura el Barcelona Cable Landing Station 5515174

Visita a les instal·lacions del BCLS.

Visita a les instal·lacions del BCLS. 3232325

El conseller d Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, observant una miniatura dels nous cables de fibra òptica submarina del BCLS.

El conseller d Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, observant una miniatura dels nous cables de fibra òptica submarina del BCLS. 3137069

El conseller d Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, ha inaugurat el Barcelona Cable Landing Station, acompanyat pel secretari de Polítiques Digitals, David Ferrer, l alcaldessa de Sant Adrià, Filo Cañete, i representants de l'empresa.

El conseller d Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, ha inaugurat el Barcelona Cable Landing Station, acompanyat pel secretari de Polítiques Digitals, David Ferrer, l alcaldessa de Sant Adrià, Filo Cañete, i representants de l'empresa. 6392132

El conseller d Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, durant la seva intervenció al BCLS a Sant Adrià del Besos

El conseller d Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, durant la seva intervenció al BCLS a Sant Adrià del Besos 2148695

El secretari de Polítiques Digitals, David Ferrer, durant la seva intervenció al Barcelona Cable Landing Station.

El secretari de Polítiques Digitals, David Ferrer, durant la seva intervenció al Barcelona Cable Landing Station. 2318303

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined