Fotografia

El Departament d'Educació ultima amb les direccions un document d'orientacions sobre les incorporacions de docents per l'hora lectiva

query_builder   20 octubre 2022 14:52

event_note Nota de premsa

El Departament d'Educació ultima amb les direccions un document d'orientacions sobre les incorporacions de docents per l'hora lectiva

• Els nomenaments començaran el desembre fruit de l’acord “històric” amb els sindicats del passat 1 de setembre

• L’augment de dotacions serà finalment de 3.566 professionals de l’educació

Foto{"name":"2022/10/20/14/40/727428fb-1c49-4583-ba9b-9b3e106f41aa.jpeg","author":"Departament d'Educació","type":"0","location":"0","weight":189884}

El Departament d’Educació ultima amb les direccions dels centres educatius un document amb orientacions sobre les incorporacions de docents que tindran lloc l’1 de gener de 2023, fruit de l’acord amb els sindicats per reduir una hora lectiva a tots els docents del sistema educatiu de Catalunya.


La directora general de Professorat i Personal de Centres Públics, Dolors Collell, ha manifestat que la reducció de l’hora lectiva s’aplicarà “amb el menor impacte pedagògic i amb la complicitat, treball i col·laboració de les direccions dels centres educatius”. De fet aquest dilluns s’ha celebrat una Junta Permanent de Direccions de Centres Públics per compartir aquestes reflexions amb els membres de la Comissió de Treball de la Reducció de l’Hora Lectiva.


El document conté propostes organitzatives i orientacions, sorgides de les pròpies direccions dels centres, per facilitar la tasca i garantir el menor trasbals possible, i s’enviarà als centres a partir de la setmana vinent.


Així, a finals de setembre els centres van rebre quina seria la seva dotació de plantilla addicional, que serà nomenada el desembre i s’incorporarà l’1 de gener. La directora general de Professorat també ha celebrat que finalment l’augment de dotacions serà de 3.566 professionals de l’educació, unes 90 més de les previstes. Serà així perquè s’ha pogut cobrir la plantilla estructural i la incorporada amb el curs iniciat. El repartiment de dotacions s’ha fet allà on s’ha vist que calia fer un ajustament per l’especificitat del centre, i es poden fer més modificacions si cal.


La directora general ha agraït a les direccions i al conjunt de professionals educatius la seva dedicació i esforç per abordar les reorganitzacions derivades de l’acord: “Una vegada més han estat a l’alçada de les circumstàncies. Tenim uns professionals docents de primera”.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined