educacio

El Govern aprova destinar gairebé 5 milions d'euros a desenvolupar el Programa de Millora de les Oportunitats Educatives

query_builder   2 novembre 2022 13:20

event_note Nota de premsa

El Govern aprova destinar gairebé 5 milions d'euros a desenvolupar el Programa de Millora de les Oportunitats Educatives

  1. Amb aquest pressupost, se signaran les addendes als convenis de col·laboració amb ajuntaments per dur a terme plans educatius d’entorn


El Govern ha aprovat avui destinar un import total de 4.942.967 euros a desenvolupar el Programa de Millora de les Oportunitats Educatives (PMOE PROA+). D’aquesta manera, el pressupost, amb càrrec a exercicis futurs, permetrà al Departament d'Educació signar les addendes als convenis de col·laboració subscrites amb els ajuntaments de 12 municipis d’arreu de Catalunya.

A través d’aquests convenis, es podran desenvolupar en aquests municipis els plans educatius d’entorn i diverses activitats i accions incloses en el Pla de Millora de les Oportunitats Educatives per al curs actual 2022-2023, com ara el programa d’Orientació, Avanç i Enriquiment Educatiu en centres d’especial complexitat educativa.

Els municipis signants de les addendes són: Terrassa, Sabadell, Santa Coloma de Gramenet, Tarragona, Lleida, l’Hospitalet de Llobregat, Badalona, Reus, Salt, Figueres, Mataró i Manresa.

El PMOE preveu un seguit de mesures per reduir les barreres econòmiques en els centres per fer acompanyament, motivació i suport a l’alumnat; acompanyament a les famílies i a l’acció educativa comunitària. El Pla té com a destinatari l'alumnat d'educació infantil, primària, secundària i formació professional de grau bàsic, dels centres del Servei d'Educació de Catalunya amb més complexitat educativa derivada de les condicions socioeconòmiques desafavorides de l'alumnat.

A banda dels convenis que se signaran amb aquests 12 ajuntaments, el PMOE inclou 88 municipis més que implantaran mesures derivades dels Plans Educatius d’Entorn per tal que, entre altres aspectes, l’alumnat pugui millorar els resultats educatius i en competències bàsiques a través de mesures com ara els tallers de suport escolar i diversificats, i activitats extraescolars per dotar d’igualtat d’oportunitats educatives més enllà de l’escola.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined