El conseller ha anunciat la revisió i actualització del pla de l’any 2012 d’atenció integral a les persones amb trastorns de l’espectre autista i a les seves famílies


Imatge de la visita del conseller{"name":"2022/11/03/20/38/2f24eda8-d774-408a-8781-fc97f5e22f59.jpg","author":"dso","type":"0","location":"0","weight":142919}

El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, ha visitat aquesta tarda el nou projecte residencial que impulsa la Fundació Mas Casadevall. El centre s’ubicarà a Cornellà de Terri i atendrà persones amb trastorn de l’espectre autista (TEA). El Departament està fent tasques d’acompanyament i assessorament a l’entitat per a fer possible la posada en marxa d’aquest nou servei. Durant la visita, el conseller ha anunciat la voluntat de revisar i actualitzar el pla d’atenció integral a les persones amb trastorns de l’espectre autista i a les seves famílies. “Un pla de l’any 2012 que actualment resulta absolutament insuficient”, ha manifestat Campuzano.

Fundació Autisme Mas Casadevall va néixer fa més de 30 anys per iniciativa d’un grup de familiars de joves i adults amb TEA amb l’objectiu d’oferir-los una resposta adequada un cop acabat el període educatiu. En aquest sentit, l’entitat vetlla per atendre les necessitats residencials, de tractament sanitari, formatives i laborals, entre d’altres. Per la seva trajectòria i expertesa, aquesta fundació s’ha convertit en un referent en l’àmbit del TEA, participant de nombrosos espais de recerca i oferint assessorament a entitats i famílies.

L’any passat Drets Socials va destinar 1,48 M€ al finançament de les 30 places residencials que la Fundació té als centres de Serinyà i Banyoles, així com de les 8 places de servei de teràpia ocupacional que ofereix a Mas Casadevall. D’altra banda, l’entitat ha rebut enguany més de 25.000 € en el marc de la convocatòria de subvencions del Departament pel projecte TEAcompanyem. Aquesta iniciativa ofereix suport per a millorar la qualitat de vida i la inclusió de les persones amb TEA mitjançant la intervenció terapèutica, activitats de lleure i formació i sensibilització. El projecte posa l’accent en oferir un acompanyament individualitzat capaç de personalitzar les respostes i adaptar-se a les necessitats que es vagin presentant al llarg del cicle vital dels usuaris.


2  

Imatges

Imatge de la visita del conseller

Imatge de la visita del conseller 142919

Imatge de la visita del conseller

Imatge de la visita del conseller 161458