Una persona en cadira de rodes

El Consell de la Discapacitat de Catalunya es reunirà al gener per avançar cap al Pacte Nacional

query_builder   18 novembre 2022 11:18

event_note Nota de premsa

El Consell de la Discapacitat de Catalunya es reunirà al gener per avançar cap al Pacte Nacional

El Codi d’accessibilitat de Catalunya encara el tram final per la seva aprovació en els pròxims mesos

Drets Socials farà efectiu al gener el pagament de subvencions per sobrecostos Covid

El Consell de la Discapacitat de Catalunya (CODISCAT) es reunirà el gener de 2023 per avançar cap al Pacte Nacional pels Drets de les Persones amb Discapacitat. Així s’ha acordat en una reunió entre el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano i Canadès, i la presidenta del Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI), Maria Mercè Batlle Amorós. A la trobada hi han participat també el secretari general de Drets Socials, Oriol Amorós i March; el secretari d’Afers Socials i Famílies, Lluís Torrens i Mèlich; el vicepresident de COCARMI, Víctor Galmés Oliver; el secretari general de l’organització, David Bernardo Cabaco, i el tresorer de l’entitat, Raimon Jané Campos.

Drets Socials i COCARMI han acordat iniciar un grup de treball per fer les adequacions necessàries al CODISCAT per aquesta nova etapa. En la reunió, s’ha expressat el compromís per reprendre el Pacte Nacional pels Drets de les Persones amb Discapacitat, que es coordinarà des de la Secretaria d’Afers Socials i Famílies, i estudiar-ne les properes adequacions per donar resposta a les actuals necessitats socials. La reunió del mes de gener del CODISCAT afrontarà aquest repte, amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, al capdavant.

En la reunió també s’ha coincidit en la necessitat d’aprovar el Codi d’accessibilitat de Catalunya: “Estem en el tram final de l’aprovació del codi, una reivindicació històrica del sector que serà clau per garantir l’autonomia i la igualtat d’oportunitats de les persones amb discapacitat, i esperem que es pugui presentar en els pròxims mesos”, ha afirmat el conseller Campuzano.

El Codi d’accessibilitat permetrà desplegar les previsions legals que determinin les condicions, requisits i solucions d’accessibilitat necessàries perquè els espais d’ús públics, els edificis, els mitjans de transport, els serveis, els productes i els processos de comunicació garanteixin l’autonomia de les persones amb discapacitat o amb dificultats d’interacció amb l’entorn. També vetllarà per la igualtat d’oportunitats i la no discriminació. Així, integrarà en el marc normatiu català les condicions d’accessibilitat universal, física, sensorial i cognitiva, en els àmbits de major impacte en la vida diària de la ciutadania, tenint en compte també la Convenció de les Nacions Unides sobre els drets de les persones amb discapacitat.

Sobrecostos Covid

En la trobada, celebrada la tarda d’aquest dimecres, Drets Socials ha anunciat que les entitats socials d’atenció a persones amb discapacitat rebran el mes de gener el pagament de les subvencions pels sobrecostos derivats de la Covid, després que es tramitin les sol·licituds que estan entrant actualment.

Es tracta d’un anunci que dona compliment a una demanda del COCARMI, en referència a la convocatòria de subvencions impulsada pel Departament per donar suport a les entitats que fan atenció a persones davant dels sobrecostos generats per la pandèmia del coronavirus en la seva activitat habitual.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined