1. El cap de l’Executiu i el conseller de Salut anuncien l’acord que permetrà que el centre guanyi 9.500 metres quadrats amb un cost total de 45 milions d’euros
  2. Aragonès destaca que “el compromís del Govern amb el sistema sanitari públic és absolut” i una mostra és l’augment de 1.000 milions d’euros per a salut en els pressupostos del 2023
  3. El conseller Balcells subratlla que l’ampliació respon a “una necessitat de creixement per donar resposta assistencial”
El president i el conseller durant la visita al centre. Autor: Arnau Carbonell
El president i el conseller durant la visita al centre. Autor: Arnau Carbonell
{"name":"2022/12/07/13/55/62f52985-4571-4d68-8f2e-cd5dbe8c3cbf.jpg","author":"Rubén Moreno","type":"0","location":"0","weight":211233}

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el conseller de Salut, Manel Balcells, han anunciat avui l’acord que farà possible l’ampliació de l’Hospital del Vendrell, “una reivindicació històrica de la ciutat del Vendrell i del conjunt de la comarca del Penedès”. “A partir del 2025 l’hospital tindrà 9.500 metres quadrats més de serveis sanitaris, una ampliació que suposarà un cost de 45 milions d’euros i que es veurà en la pròpia estructura i imatge de l’hospital”, ha assegurat el cap de l’Executiu, que ha explicat que s’assumirà des del Govern de Catalunya, amb la col·laboració d’altres institucions i la pròpia xarxa de Santa Tecla.

“El compromís del Govern amb el sistema de salut públic és absolut”, ha defensat el president, que ha remarcat que aquesta prioritat s’ha fet evident al llarg d’aquest 2022 amb “una despesa rècord en l’àmbit de salut” que ha permès “reforçar l’atenció primària i altres àmbits molt rellevants com la salut mental, a més d’incorporar nous perfils professionals, com higienistes dentals, nutricionistes i fisioterapeutes”. Un compromís amb la sanitat pública que es reafirmarà el 2023 “amb un projecte de pressupostos que incorporarà 1.000 milions d’euros més que al pressupost del 2022”. “L’increment permetrà consolidar plantilles, mantenir i millorar el nivell assistencial i afrontar els grans reptes del sistema: centrar-nos en el reforç de l’atenció primària i en la millora de les condicions laborals dels professionals”, ha afegit Aragonès.

Al final del seu parlament, el cap de l’Executiu ha volgut “agrair el compromís de tots els professionals sanitaris”, no només durant la pandèmia, sinó també “pel seu compromís quotidià en procurar per la nostra salut i benestar”.

Reunió amb l'equip mèdic del centre
Reunió amb l'equip mèdic del centre
{"name":"2022/12/07/14/00/32d07864-d66d-478c-9cb5-78c2d5bf0e57.jpg","author":"Rubén Moreno","type":"0","location":"0","weight":128625}

Per la seva part, el conseller de Salut, Manel Balcells, ha valorat molt positivament el projecte d’ampliació de l’Hospital del Vendrell, assegurant que “era una necessitat de creixement per donar resposta assistencial”, que “s’ha adaptat a les necessitats funcionals que requereix avui dia el servei sanitari”.

El titular de Salut també ha avançat que l’aposta del Departament és fer un cert replantejament pel que fa a l’atenció d’urgències de la comarca del Baix Penedès. “Apostem perquè les urgències de baixa complexitat es puguin solucionar el més a prop de casa possible, als CAP i als CUAP, amb el reforç necessari a nivell estacional i tenint en compte l’increment poblacional estacional”, ha declarat.

En aquest sentit, el conseller ha explicat que hi ha previst el creixement del CAP de l'Arboç, així com també un replantejament del propi CAP Calafell perquè pugui donar resposta a les urgències i alhora descongestionar les urgències hospitalàries. “Es tracta d’un replantejament general amb una visió integral i integrada de les necessitat de la població; que hi pugui haver mobilitat de professionals per donar resposta al moment que calgui allà on calgui, amb els equipaments necessaris”, ha reblat Balcells.

9.500 metres quadrats d’ampliació

Hospital Vendrell{"name":"2022/12/07/14/11/60bff76a-4d0b-4f1f-9fe4-3b8582277f88.jpg","author":"Rubén Moreno","type":"0","location":"0","weight":88904}

L’ampliació del centre, que està gestionat per la Xarxa Santa Tecla, suposarà un increment de 9.500 metres quadrats. El disseny inicial de l’Hospital ja es va fer considerant una futura ampliació. Donat l’increment de població de la zona i la creixent demanda de serveis sanitaris, l'ampliació incidirà en consultes externes (Mòdul A); àrea d'hospitalització, hospital de dia, diagnòstic per la imatge i farmàcia (Mòdul B); urgències i àrea quirúrgica (Mòdul D) i urbanització exterior.

En xifres, aquesta ampliació suposarà incrementar, per a consultes externes, 19 despatxos; per a urgències, 19 box pels nivells I, II, III, 1 consulta de triatges i 2 consultes per als triatges de nivell IV i V; per a la unitat de semicrítics, crítics i reanimació post-quirúrgica, 2 llits; per a l’hospital de dia, 4 places; per al bloc quirúrgic, 2 quiròfans polivalents, 2 quiròfans de CMA, 2 sales d’endoscòpia i 20 boxos de CMA i endoscòpia; i pel que fa a hospitalització, l’increment serà de 40 llits i per atenció intermèdia una primera fase de 36 llits.

El president Aragonès i el conseller Balcells s’han reunit prèviament amb els alcaldes del Baix Penedès per explicar-los el projecte i l’acord de finançament per a l’execució de les obres. Així mateix, s’ha mantingut una reunió posterior amb els professionals del centre.

3  

Imatges

Fotografia 1

Fotografia 1 6193234

Fotografia 2

Fotografia 2 5132307

Fotografia 3

Fotografia 3 4891263