1. El conseller de Salut ha anunciat al Parlament que convocarà els agents socials i els grups parlamentaris per treballar a fons, i amb la complicitat de tots, pels canvis estructurals que necessita el sistema
El conseller de Salut, Manel Balcells, en la seva intervenció al Parlament.{"name":"2023/01/25/11/32/b94a1d5b-99bc-477f-8009-27abb2e9a038.jpg","author":"Salut","type":"0","location":"0","weight":101611}

El conseller de Salut, Manel Balcells i Díaz, ha fet aquest matí una proposta a tots els agents socials i als grups parlamentaris en la seva intervenció al Parlament: el titular de salut els ha convidat a fer “un pacte per al sistema nacional de salut”. Balcells ha afirmat que “calen canvis estructurals, de fons” i que “cal treballar, amb la complicitat de tots, per blindar el sistema de salut des del punt de vista de finançament, del model i per abordar els veritables reptes de present i de futur”.

Manel Balcells ha assenyalat que aquest pacte, que alguns grups han reclamat, forma part de l’acció de Govern. En aquest sentit, els ha emplaçat a treballar després de la vaga per al conjunt dels professionals del sistema de salut de Catalunya.

El conseller ha avançat que cal asseure’s i consensuar les bases per la trasformació del sistema. Mentre, seguim treballant en millorar les condicions dels professionals: “Posarem en positiu el conveni del SISCAT; treballarem perquè el conveni de l’ICS funcioni bé i treballarem perquè la taula d’harmonització faci la seva funció: que tot el sistema nacional de salut estigui en les mateixes condicions”.

Balcells ha explicat que proposarà formalment als principals actors del sector sanitari “treballar per aquest pacte i per salvar totes les mancances del sistema que venen d’anys” i que el titular de Salut se les ha trobat en els primers 100 dies des que està al Govern.

1  

Imatges

El conseller de Salut, Manel Balcells, durant la seva intervenció al Parlament.

El conseller de Salut, Manel Balcells, durant la seva intervenció al Parlament. 101611