Visita a Mas Albornà

Campuzano: "Mas Albornà és expressió del principi revolucionari de la fraternitat i un bon model de col·laboració entre administració i tercer sector"

query_builder   9 febrer 2023 11:31

event_note Nota de premsa

Campuzano: "Mas Albornà és expressió del principi revolucionari de la fraternitat i un bon model de col·laboració entre administració i tercer sector"

El conseller inaugura un centre ocupacional de la Fundació Mas Albornà de Vilafranca del Penedès, que dona servei a 24 persones

Visita a Mas Albornà{"name":"2023/02/09/11/29/a76e95e9-94e3-40fa-b22e-27a64b1e2e44.jpeg","author":"dso","type":"0","location":"0","weight":180026}

El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano i Canadés, ha visitat avui Vilafranca del Penedès. Després de reunir-se amb l’alcalde de la localitat, Pere Regull, i signar el llibre d’honor de l’ajuntament, ha participat en la inauguració d’un centre ocupacional que gestiona la Fundació Mas Albornà. Es tracta d’una entitat amb diversos serveis i equipaments i una història de més de 50 anys treballant amb persones amb discapacitat, trastorn mental i risc d’exclusió de la comarca de l’Alt Penedès.

En la seva intervenció, el conseller ha destacat que la Fundació “és expressió del principi revolucionari de la fraternitat i un bon model de col·laboració entre administració i tercer sector”. Campuzano ha reivindicat que cal modernitzar aquest model “amb més inserció, més autonomia, més vida independent i més comunitat” i, per fer-ho possible, ha alertat que cal una concertació “més flexible i més innovadora”.

El conseller ha explicat que Catalunya és el territori de l'estat espanyol amb més ocupació entre les persones amb discapacitat intel·lectual, un 30% de total. “Som qui més oportunitats de feina ha generat a aquest col·lectiu, però sabem que continuem tenint un problema perquè la taxa d’ocupació és extremadament baixa”, ha lamentat i ha apostat per seguir avançant en aquest àmbit perquè, segons Campuzano, “la qualitat d'un país es mesura amb com tractem a les persones més vulnerables”.

L’espai inaugurat avui té una capacitat de 215 m2 i està ubicat al barri de l’Espirall. Disposa de diverses zones on es dona servei a 24 usuaris que tenen edats compreses entre els 23 i els 62 anys. Es tracta d’un nou espai que s’ha reformat i que dona resposta a la necessitat de disposar de més metres quadrats per millorar la qualitat del servei a les persones amb vulnerabilitat que fins ara eren ateses en altres dues ubicacions.

El Departament de Drets Socials dona suport a diversos projectes i serveis de la Fundació Mas Albornà com la llar residència per a persones amb discapacitat psíquica o el servei ocupacional. La fundació també dona servei d’atenció domiciliària i possibilita la inserció laboral de més de 200 persones amb discapacitat.

2  

Imatges

El conseller amb persones usuàries de Mas Albornà

El conseller amb persones usuàries de Mas Albornà 180026

El conseller reunit amb representants de l'entitat

El conseller reunit amb representants de l'entitat 190594

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined