Foto

Ferrocarrils connecta les estacions de Pl. Espanya i Europa | Fira en sis minuts durant el Mobile World Congress

query_builder   22 febrer 2023 10:00

event_note Nota de premsa

Ferrocarrils connecta les estacions de Pl. Espanya i Europa | Fira en sis minuts durant el Mobile World Congress

  1. FGC dissenya un operatiu de reforç on s’incrementen les circulacions de trens i es dobla la capacitat dels combois per absorbir la demanda generada pel congrés
  2. Les persones usuàries disposaran de cobertura 5G al trajecte entre Pl. Espanya i Europa | FiraFoto{"name":"2023/02/22/08/24/4781868e-74c4-4074-9c69-acb22c4b2fad.jpg","author":"FGC","type":"0","location":"0","weight":545656}

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) serà un any més el mitjà de transport de referència per connectar els recintes firals de Plaça Espanya i de Fira Gran Via, a L’Hospitalet de Llobregat, durant la nova edició del Mobile World Congress (MWC), que se celebrarà a Barcelona del 27 de febrer al 2 de març.

La línia Llobregat-Anoia, que uneix els dos punts neuràlgics del congrés en només sis minuts de trajecte i tres estacions, es convertirà aquests quatre dies en la via més directa per unir els dos recintes firals. Tenint en compte que tots els trens que surten de Pl. Espanya s’aturen a l’estació d’Europa | Fira, l’operatiu de reforç que ha dissenyat FGC consistirà principalment en:

  1. Incrementar les circulacions de trens a la línia L8 (Molí Nou Ciutat Cooperativa) en 30 circulacions diàries.
  2. Doblar la capacitat dels combois, passant dels tres als sis cotxes.
  3. Redissenyar la mobilitat als vestíbuls de les estacions de Pl. Espanya i Europa | Fira per absorbir la demanda.
  4. Reforçar l’atenció al client amb més personal, senyalització, megafonia específica i xarxes socials.

Aquest dispositiu està enfocat a donar el millor servei possible i a facilitar la mobilitat de congressistes i de clients habituals de la línia Llobregat-Anoia, dissenyat per mantenir la màxima capacitat als trens amb 8.000 persones/hora. Amb aquest operatiu de reforç es donarà servei al màxim nombre de clients, garantint en tot moment la fluïdesa, la seguretat i el confort de les persones usuàries.

A més, Ferrocarrils ha establert diferents plans de contingència a les estacions, coordinats amb Mossos d’Esquadra, GSMA i Fira Barcelona. Aquests plans contemplen els diferents escenaris i actuacions necessàries per fer front a les diverses incidències de mobilitat i seguretat que puguin sorgir. En aquest sentit, el dispositiu a les estacions comptarà amb equips mixtos de personal propi d’FGC, dirigint les operacions, i d’efectius personals d’atenció als congressistes, dependents de la pròpia organització del GSMA.


Un trajecte amb connectivitat 5G

Les persones que assisteixin al MWC Barcelona podran gaudir de connexió 5G abans inclús d'arribar al recinte firal. El tram de Ferrocarrils entre les estacions de Plaça Espanya i Europa | Fira compta amb cobertura 5G comercial des del 2021 i forma part de la xarxa per testar aquesta tecnologia que impulsa 5G Barcelona a la ciutat.

Es tracta d'una de les primeres infraestructures ferroviàries amb xarxa 5G comercial que cobreix no només l'estació, sinó també el túnel que uneix les 4 parades. Això permet desenvolupar, d'una banda, millores en la logística ferroviària optimitzant la gestió ferroviària; i de l’altra, crear noves aplicacions per millorar el servei al client i la seguretat com, per exemple, sistemes d'informació en temps real i d’atenció als viatgers, així com aplicacions d’entreteniment multimèdia.


El transport públic, l’opció més eficient per desplaçar-se durant el MWC

Ferrocarrils recomana l’ús del transport públic per als desplaçaments que genera la celebració del Mobile World Congress i evitar moure’s en vehicle privat. D’aquesta manera, el dispositiu de reforç durant aquests quatre dies contribueix a la lluita contra el canvi climàtic i a la millora de la qualitat de l’aire, facilitant i posant a l’abast de les persones usuàries una oferta de transport públic eficient i responsable, que redueix l’impacte sobre el benestar de les persones, la qualitat de l’entorn urbà i el medi ambient.

L’ús del transport públic és un eina eficaç per impulsar la mobilitat sostenible i apostar per uns desplaçaments més eficients, segurs, tranquils i saludables, amb un consum d’energia i un nivell d’emissions per persona molt més reduït.

Les persones usuàries d’FGC podran seguir la informació actualitzada del servei a través del perfil de Twitter @FGC. De la mateixa manera, el web i l'aplicació per a mòbils de Ferrocarrils informaran de les possibles alteracions en la circulació dels trens.

1  

Imatges

Foto

Foto 545656

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 397035

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined