El conseller Balcells mirant el plànol del nou centre sanitari

El conseller Balcells anuncia la construcció de sis CAP al Baix Llobregat en els propers quatre anys

query_builder   22 febrer 2023 13:34

event_note Nota de premsa

El conseller Balcells anuncia la construcció de sis CAP al Baix Llobregat en els propers quatre anys

  1. El Departament de Salut executarà inversions en equipaments clau d’atenció primària del Baix Llobregat per valor de 50 milions d’euros
  2. Balcells visita el solar on es construirà l’edifici que acollirà el CAP Rambla de Sant Feliu de Llobregat i un CUAP de nova creació que donarà servei a una població de més de 140.000 persones
El conseller Balcells sostenint un plànol d'un dels nous equipaments sanitaris que es construiran al Baix Llobregat, i acompanyat d'autoritats de la comarca.{"name":"2023/02/22/13/29/ce939d7b-302e-47e7-ab9d-e16f284c29b1.JPG","author":"Salut","type":"0","location":"0","weight":532678}

El conseller de Salut, Manel Balcells, ha visitat aquest matí Sant Feliu de Llobregat i ha anunciat la construcció de sis CAP al Baix Llobregat en els propers quatre anys. D'aquests, tres centres són de nova creació, a Sant Boi de Llobregat, Gavà i Castelldefels, i els altres tres substituiran els edificis actuals del CAP Rambla de Sant Feliu de Llobregat, del CAP Disset de Setembre del Prat de Llobregat i del consultori local de La Palma de Cervelló. A més, el Departament executarà obres d'ampliació al CAP Sant Just Desvern i traslladarà el CUAP de Cornellà de Llobregat a una nova ubicació més àmplia. El conjunt d’aquestes actuacions en equipaments clau d’atenció primària per al Baix Llobregat suposarà una inversió de 50 milions d’euros.

El titular de Salut ha fet aquest anunci durant la visita al solar on es construirà el nou CAP Rambla de Sant Feliu de Llobregat, un edifici que també acollirà un CUAP de nova creació que donarà servei a cinc municipis amb una població total de 140.000 persones. En aquesta visita ha estat acompanyat per l’alcalde del municipi, Oriol Bossa.

D'aquesta manera, Salut dona resposta a la necessitat d'ampliar les infraestructures d’atenció primària per millorar l’atenció a la població i atendre el creixement demogràfic d’aquest territori. Alhora, avança en els treballs per materialitzar més inversions en altres municipis de l’entorn.

El conseller ha destacat que “aquestes inversions són una clara aposta per l’atenció primària del Baix Llobregat que li han de facilitar ser més resolutiva, integrada en la comunitat i en l’atenció intermèdia i molt coordinada amb l’atenció especialitzada”.

El nou CAP Rambla i un nou CUAP per al Baix Llobregat

L'edifici del nou CAP Rambla de Sant Feliu, que substituirà l’actual, estarà situat a la Rambla Marquesa de Castellbell 35, a 500 metres de l’actual CAP, en una ubicació cèntrica i amb bones comunicacions. El solar serà cedit properament per l’Ajuntament i forma part dels espais que guanyarà el municipi gràcies al soterrament de les vies del tren. La construcció de l’equipament, però, es podrà executar amb independència dels avenços d’aquesta obra.

El nou edifici permetrà resoldre les mancances d’espai de l’actual CAP Rambla i també acollirà un CUAP de nova creació que donarà servei a més de 140.000 persones de cinc municipis de l’entorn. L'edifici també albergarà altres serveis territorials, alguns dels quals avui ja s’ubiquen al CAP Rambla, com són l'Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR), la pediatria, l’odontologia, la rehabilitació, el Centre d’Atenció Especialitzada (CAE) i el Centre d’Atenció i Seguiment a les Drogodependències (CASD).

“Aquest és un equipament llargament esperatque estimem que pugui posar-se en funcionament l’any 2026. Tindrà una ubicació immillorable, permetrà alleugerir les urgències dels hospitals del territori, que són l’Hospital de Sant Joan Despí Moisès Broggi, l’Hospital de Sant Boi i l’Hospital Universitari de Bellvitge i, sobretot, ens permetrà donar un millor servei a la ciutadania”, ha remarcat Balcells.

Addicionalment, i mentre s’avança en els treballs per la seva construcció, Salut iniciarà aquest any una reforma de la primera planta de l’actual CAP Rambla que permetrà redistribuir els espais i millorar l’atenció a la ciutadania.

Tres CAP de nova creació

Durant la visita, Balcells també ha destacat la construcció de tres CAP als municipis de Sant Boi de Llobregat, Gavà i Castelldefels. El primer es troba en fase de licitació de projecte i els altres dos ja estan en fase de projecte. En aquest cas, es tracta de nous equipaments que suposaran la creació d’una nova Àrea Bàsica de Salut (ABS) en aquests municipis i que permetran esponjar els seus CAP actuals per donar resposta al creixement poblacional. Tots ells s'aixecaran en solars que han estat cedits pels ajuntaments.

Altres actuacions

Salut també construirà un nou edifici que substituirà l'actual CAP Disset de Setembre de El Prat de Llobregat, en un solar que serà cedit per l’Ajuntament. A La Palma de Cervelló, hi farà un nou consultori local per substituir l’actual que també es trobarà en un terreny cedit pel municipi i que ja està en fase de projecte. Finalment, a Sant Just Desvern ampliarà el CAP actual, una actuació que es troba en fase de projecte, i a Cornellà de Llobregat iniciarà properament les obres per traslladar el CUAP Sant Ildefons a una nova ubicació a l’Avinguda Salvador Allende en un local cedit per l’Ajuntament, el que permetrà donar més espai a aquest equipament i alliberar la zona que ocupa actualment al CAP Sant Ildefons.

Durant la seva estada a Sant Feliu de Llobregat, el conseller Balcells també ha visitat l’actual CAP Rambla, on ha mantingut una reunió amb professionals del centre per parlar de la situació i les necessitats de l’atenció primària, així com dels projectes que duen a terme a la ciutat els professionals sanitaris d’aquest àmbit.

Barcelona, 22 de febrer de 2023


2  

Imatges

D'esquerra a dreta, Loren Rider, regidora de Salut Pública de Sant Feliu de Llobregat; Manel Balcells, conseller de Salut; Oriol Bossa, alcalde de Sant Feliu de Llobregat; Lídia Muñoz, primera tinenta d'alcaldia de Sant Feliu de Llobregat, i Gemma Valeta, gerent de la regió sanitària Metropolitana Sud.

D'esquerra a dreta, Loren Rider, regidora de Salut Pública de Sant Feliu de Llobregat; Manel Balcells, conseller de Salut; Oriol Bossa, alcalde de Sant Feliu de Llobregat; Lídia Muñoz, primera tinenta d'alcaldia de Sant Feliu de Llobregat, i Gemma Valeta, gerent de la regió sanitària Metropolitana Sud. 709321

El conseller Balcells sostenint un plànol, d'un dels nous equipaments sanitaris que es construiran al Baix Llobregat, i acompanyat d'autoritats de la comarca.

El conseller Balcells sostenint un plànol, d'un dels nous equipaments sanitaris que es construiran al Baix Llobregat, i acompanyat d'autoritats de la comarca. 532678

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined