mini

El conseller de Territori visita les obres d'implantació de Kronospan al polígon Catalunya Sud i les quatre noves parcel·les adquirides

query_builder   24 febrer 2023 13:48

event_note Nota de premsa

El conseller de Territori visita les obres d'implantació de Kronospan al polígon Catalunya Sud i les quatre noves parcel·les adquirides

  1. El desembre de 2021 es va aprovar la modificació de planejament urbanístic que ha fet possible la implantació de l’empresa austríaca en una parcel·la de 255.743 m2 a la banda del polígon situada a Tortosa
  2. L’empresa de fabricació de taulers ha comprat quatre parcel·les contigües més, que sumen altres 172.262 m2, al mateix polígon, al terme municipal de l’Aldea
foto{"name":"2023/02/24/13/43/189b8f44-1955-4104-883f-b4db4fcc276b.JPG","author":"Territori","type":"0","location":"0","weight":3192110}


El conseller de Territori, Juli Fernàndez i Olivares, ha visitat avui les obres de construcció de la factoria de l’empresa austríaca Kronospan al polígon Catalunya Sud Precisament, Kronospan ha comprat recentment quatre parcel·les més al polígon, contigües a les que ja té, per ampliar les seves instal·lacions en un futur.

Fernàndez ha estat acompanyat en la visita pel secretari de Territori, Urbanisme i Agenda Urbana, Francesc Sutrias; el director general d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Arquitectura, Agustí Serra, i el delegat del Govern de la Generalitat a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó.

Tal com ha explicat el conseller, “treballem per tenir els millors instruments perquè aquest polígon sigui un espai d’activitat econòmica el màxim competitiu i atractiu possible”.“Això vol dir tenir totes les eines de gestió que facilitin al màxim la instal·lació o ampliació de les activitats existents i també, com en tots els polígons moderns, que tingui connexions ferroviàries”, ha especificat Fernàndez. Aquesta connexió ferroviària haurà de permetre “reduir el trànsit de camions de les nostres carreteres i reduir les emissions en un context d’emergència climàtica”, ha detallat.

Implantació de Kronospan

La Comissió territorial d’urbanisme de les Terres de l’Ebre va aprovar, el desembre de 2021, la modificació del planejament municipal de Tortosa que ha fet possible la implantació de Kronospan, dedicada a la fabricació de taulers d’aglomerat per al sector del moble, al polígon Catalunya Sud.

Per aconseguir l’espai suficient per a la instal·lació d’aquesta indústria, es van dur a terme diversos canvis de qualificació del sòl al polígon, concentrant les zones verdes en una única franja contínua i traslladant la ubicació d’un equipament previst pel planejament a un emplaçament amb un entorn urbà més consolidat.

D’aquesta manera, es van agrupar diverses parcel·les de petites dimensions en una única, de 255.743 m² de superfície i que es va qualificar com a indústria aïllada separada. Els paràmetres d’ordenació van fixar una alçada màxima de 15 metres i puntualment de 26 metres per a la nova construcció, necessària per a un tipus d’indústria que empra maquinària de gran alçada en els seus processos productius.

També es va reservar espai per a un mínim de 180 places d’aparcament per a vehicles i altres 30 per a bicicletes, el que permetrà atendre la mobilitat generada per la creació d’ocupació prevista. Gran part dels terrenys on s’estan construint les instal·lacions de la companyia eren propietat de l’Institut Català del Sòl (INCASÒL), i la compravenda es va signar a finals de 2021.

imatge
Imatge virtual de la proposta d’ordenació.
{"name":"2023/02/24/13/41/1079e7be-32b1-4254-833b-1d2a9231a719.jpg","author":"Territori","type":"0","location":"0","weight":209560}


A més, Kronospan va signar, el desembre de 2022, el contracte de compravenda amb INCASÒL d’altres quatre parcel·les contigües, que sumen 172.262 m2 i estan situades a la banda de l’Aldea del mateix polígon Catalunya Sud. Aquesta nova compra servirà per a la futura ampliació de les seves instal·lacions, un cop tramitat el corresponent instrument urbanístic.

Es calcula que la implantació de Kronospan comportarà la creació de 180 llocs de treball directes i altres d’indirectes, tenint en compte que seran necessàries altres indústries complementàries properes.

1  

Imatges

Fotografia

Fotografia 3192110

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 580627

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined