gencat

El Govern aprova la gratuïtat del tram de la C-32 entre Cubelles i el Vendrell, que entra en vigor dijous

query_builder   28 febrer 2023 13:52

event_note Nota de premsa

El Govern aprova la gratuïtat del tram de la C-32 entre Cubelles i el Vendrell, que entra en vigor dijous

  1. La mesura vol incentivar l’ús de l’autopista i alleugerir de trànsit la C-31 per afavorir la seguretat viària i allunyar emissions de CO₂ de la traça urbana
  2. Augmenta fins al 50% el descompte per a la mobilitat obligada en el tram Castelldefels-Sitges, a la barrera de peatge de Vallcarca


El Govern ha aprovat avui la modificació de la concessió de l’autopista C-32 (Castelldefels - Sitges- el Vendrell) per millorar el sistema de descomptes en aquesta via i afavorir la mobilitat i la seguretat viària en aquest corredor. Així, en virtut d’aquest Acord, a partir de dijous vinent, 2 de març, l’autopista passarà a ser gratuïta en els recorreguts interns entre Cubelles i el Vendrell i augmentarà fins al 50 % el descompte per a la mobilitat obligada en el tram Castelldefels - Sitges, a la barrera de peatge de Vallcarca.

Amb els nous descomptes, en l’accés de Cubelles i en el de Calafell, el preu serà de 0 euros, bonificat totalment per primer cop, i tots els dies de la setmana. En el cas de la barrera de Vallcarca, amb el descompte del 50% el preu base passarà a ser de 3,90 euros, l’import més baix en prop de 20 anys.

Pel que fa a la gratuïtat, se’n beneficiaran els vehicles que facin trajectes entre l’enllaç 2 (el Vendrell Oest) i l’enllaç 13 (Cubelles accés) i les barreres de Cubelles accés i Calafell accés. S’aplicarà tots els dies de l’any a tota mena de vehicles, siguin motos, turismes o camions de gran tonatge. L’objectiu és convertir aquest tram de l’autopista en una ronda gratuïta per desplaçar els vehicles que actualment circulen per la C-31, una via que travessa els municipis de Calafell, Segur de Calafell, Cunit i Cubelles i que registra una mitjana d’uns 22.000 vehicles diaris.

Així, l’autopista podria arribar a atraure 1 de cada 4 vehicles que actualment circulen per la C-31, és a dir, una xifra que rondaria els 5.000 vehicles. Es tracta d’una mesura llargament reivindicada pel territori, que suposarà més seguretat i que les emissions de CO₂ s’allunyin de la traça urbana.

Per beneficiar-se de la gratuïtat, els conductors hauran de descarregar-se l’aplicació Awai, disponible per a IOS i Android, o bé hauran de disposar del sistema de telepeatge (sistema VIA T).


Augment del descompte a la barrera de Vallcarca

Així mateix, el Govern ha aprovat augmentar fins al 50% (actualment és del 40%) el descompte per a la mobilitat obligada en el tram Castelldefels-Sitges, a la barrera de peatge de Vallcarca de Sitges de la C-32. És una bonificació que beneficia els turismes, furgons i furgonetes que, de dilluns a divendres no festius, fan desplaçaments d’anada i tornada en un marge de 24 hores, des del mateix origen i destinació, que estan inscrits al registre de mobilitat obligada i fan ús de mitjans de pagament dinàmic (VIA-T o l’aplicació Awai). Per al tram Sitges – el Vendrell es manté la bonificació actual del 70% per a la mobilitat obligada.

En total, el Govern assumeix al voltant de 50 milions d’euros anuals en concepte de bonificacions, descomptes, actuacions accessòries i reduccions que s’apliquen als peatges de les autopistes de la Generalitat o mesures d’altres tipus.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined