El Govern aprova l¿establiment i finançament del projecte Giga a Barcelona

El Govern aprova l'establiment i finançament del projecte Giga a Barcelona

query_builder   7 març 2023 15:08

event_note Nota de premsa

El Govern aprova l'establiment i finançament del projecte Giga a Barcelona

  1. És una iniciativa d’Unicef i la UIT per connectar a internet totes les escoles del món
  2. Tindrà una seu al centre d’innovació urbana Ca l’Alier, al Poblenou

El Govern ha aprovat subscriure el conveni de col·laboració entre el Ministeri d’Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació del Govern espanyol, l’Ajuntament de Barcelona i el Govern de la Generalitat, per mitjà de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD), per a l’establiment i finançament del projecte Giga a Barcelona.

Es tracta de la iniciativa insígnia d’Unicef i la Unió Internacional de Telecomunicacions (UIT) per connectar totes les escoles del món a internet, que tindrà una seu a Barcelona, al centre d’innovació urbana Ca l’Alier, al Poblenou. Així doncs, des de Barcelona, l’ecosistema digital català contribuirà a fer front a un repte global com és el d’acabar amb la bretxa digital a les escoles d’arreu del món.

El conveni de col·laboració entre les tres administracions implicades recull el compromís de participar i col·laborar en el programa Giga, així com les corresponents aportacions financeres i en espècie a les quals es comprometen. Per part de la Generalitat de Catalunya, l’ACCD es compromet a aportar 6,5 milions d’euros entre els anys 2023 i 2024.

El projecte Giga, una associació entre Unicef i la UIT per a la connectivitat escolar universal

Fundat el 2019, el projecte Giga té per objectiu connectar totes les escoles del món a Internet el 2030 i totes les persones joves “a la informació, l’oportunitat i l’elecció”. És una iniciativa d’Unicef, el fons de les Nacions Unides responsable de la infància, i la UIT, l’organisme de l’ONU especialitzat en les tecnologies de la informació i la comunicació.

La ubicació del centre tecnològic de Giga a Barcelona ha estat possible gràcies al suport de tres administracions –l’Ajuntament, la Generalitat i el Govern espanyol– que s’han compromès a aportar-hi 4,5 milions d’euros aquest 2023. La seu de Barcelona tindrà un equip de 16 persones, a més de les 8 que treballen des de la seu principal a Ginebra i les 15 que treballen remotament des de diferents països. En total, Giga aglutina experts de 20 nacionalitats.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined