Roda de premsa de presentació del programa Invicte

Interior, Drets Socials i la Lliga d'Afectats Reumatològics i Discapacitats orienten les víctimes de trànsit ferides greus amb el nou programa Invictes

query_builder   10 març 2023 14:57

event_note Nota de premsa

Interior, Drets Socials i la Lliga d'Afectats Reumatològics i Discapacitats orienten les víctimes de trànsit ferides greus amb el nou programa Invictes

  1. Aquest servei s’ha presentat aquest matí a Reus i té l’objectiu de promoure i recuperar l’autonomia personal i la vida independent de les víctimes de trànsit ferides greus
  2. Es va posar en marxa el mes de gener


El delegat del Govern a Tarragona, Àngel Xifré Arroyo; la directora dels Serveis Territorials d’Interior, Eli Llombart Corbella; la directora de Drets Socials, Mònica Alabart i Calvó, i la presidenta de la Lliga d’Afectats Reumatològics i Discapacitats a les comarques de Tarragona, Emília Altarriba Alberch, han presentat aquest matí a Reus el nou servei d’inclusió de les víctimes de trànsit ferides greus en el seu entorn social (Invictes) al Camp de Tarragona.

Aquest matí s'ha presentat el programa Invictes al Camp de Tarragona
Aquest matí s'ha presentat el programa Invictes al Camp de Tarragona
{"name":"2023/03/10/14/50/a4473713-7922-4622-baa7-09b89ad78121.jpg","author":"Delegació del Govern a Tarragona","type":"0","location":"0","weight":2321222}

Els nou servei, en funcionament des del mes de gener, busca promoure i recuperar l’autonomia personal i la vida independent de les víctimes de trànsit ferides greus amb seqüeles, que es troben en situació de discapacitat; treballar amb la família perquè accepti i sàpiga donar resposta adequada a les limitacions, discapacitats i dificultats permanents o transitòries del seu familiar; i treballar amb l’entorn social de la víctima per promoure el seu reconeixement i la seva vàlua personal amb totes les seves capacitats i limitacions produïdes per l’accident de trànsit.

Durant la seva intervenció, el delegat del Govern ha posat en relleu que “el nostre objectiu és l’accidentalitat zero: cada víctima i cada accident són en sí mateixos una tragèdia. Però fins que no arribem a aquesta xifra, la nostra prioritat també són les víctimes d’aquests accidents”.

En aquest sentit, la directora dels Serveis Territorials d’Interior ha afegit que “aquest programa treballarà amb la família i l’entorn de la persona que ha resultat ferida. Hi juguen un paper clau les entitats, de manera que la seva expertesa i la coordinació entre tots els agents implicats són clau”.

Aquest servei el presten diferents entitats arreu del territori català de 9.30 h a 20 h. A la demarcació de Tarragona el presta la Lliga d’Afectats Reumatològics i Discapacitats; a Barcelona, l’Associació Catalana de Traumatismes Cranioencefàlics i Dany Cerebral; a la Catalunya Central, l’Associació de Disminuïts Físics d’Osona; a Girona la Fundació Mifas, i a Lleida, l’Associació de Paraplègics i Discapacitats Físics de Lleida. La Fundació Privada ECOM en fa la coordinació territorial. Té una dotació de recursos de prop de 650.000 euros.

Aquestes entitats disposen d’un equip pluridisciplinari integrat per dos professionals procedents de l’àmbit de la intervenció social (com ara treball social, psicologia, educació social, terapeuta ocupacional) i una persona que exerceix la coordinació i el seguiment dels itineraris d’autonomia personal i vida independent de les víctimes ateses, a més d’una persona de suport administratiu.

La directora de Drets Socials ha agraït a la Lliga la tasca que ha dut a terme de manera continuada i ha constatat el treball conjunt entre departaments per oferir aquest servei. “Treballem en equip per sumar i facilitar la vida de les persones, amb un servei que és complementari al Servei d’Informació i Atenció a les Víctimes de Trànsit”.

Els àmbits d’actuació del programa Invictes són:

● L’entorn més personal de la víctima de trànsit: recuperant el seu estat emocional, la seva autonomia i acompanyant, al principi, el seu projecte de vida.

● L’entorn familiar: prestant especial atenció a les persones cuidadores, proporcionant coneixement i habilitats per a les activitats i tasques de cura.

● L’àmbit social amb el qual es relaciona la persona ferida greu amb seqüeles en accident de trànsit per aconseguir un entorn integrador i inclusiu.

Invictes té entre les seves principals funcions establir la coordinació i els protocols de derivació amb el Servei d’Informació i Atenció de les Víctimes d’accidents de Trànsit (SIAVT), amb les associacions de víctimes d’accidents de trànsit i amb els serveis mèdics de referència en els diferents àmbits territorials. A més, s’encarrega de realitzar un informe de les necessitats de la víctima i elaborar-li un itinerari per la seva vida autònoma i independent així com orientar-la sobre els tràmits a realitzar.

1  

Imatges

Interior, Drets Socials i la Lliga d¿Afectats Reumatològics i Discapacitats orienten les víctimes de trànsit ferides greus amb el nou programa Invictes

Interior, Drets Socials i la Lliga d¿Afectats Reumatològics i Discapacitats orienten les víctimes de trànsit ferides greus amb el nou programa Invictes 2321222

undefined
undefined
undefined
undefined