Les conselleres Vilagrà i Garriga han presentat la nova plataforma que tindrà un pressupost de 30 milions d'euros.

El Govern encarrega a la CCMA impulsar una nova plataforma de continguts en català al món digital

query_builder   15 març 2023 16:00

event_note Nota de premsa

El Govern encarrega a la CCMA impulsar una nova plataforma de continguts en català al món digital

  1. Les conselleres de la Presidència, Laura Vilagrà, i de Cultura, Natàlia Garriga, donen el tret de sortida a la nova OTT de continguts en català
  2. Serà una plataforma gratuïta adreçada al públic en general i especialment als joves i als infants
Les conselleres Vilagrà i Garriga han presentat la nova plataforma de la CCMA.{"name":"2023/03/15/16/59/aca1cc67-565d-4d78-9509-7338b8170def.jpg","author":"Govern","type":"0","location":"0","weight":"2479538"}

El Govern ha encarregat a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) l’impuls d’una nova plataforma de continguts en català al món digital, que serà gratuïta i adreçada al públic en general i especialment als joves i als infants. Les conselleres de la Presidència, Laura Vilagrà Pons, i de Cultura, Natàlia Garriga, han visualitzat aquest nou projecte en un acte que s’ha celebrat aquest matí en un plató de TV3. Aquesta nova OTT de continguts en català tindrà un pressupost de 30 milions d’euros per al 2023 per desenvolupar la plataforma tecnològica i dotar-la de nous continguts.

La consellera Vilagrà ha recordat que el naixement de TV3 i Catalunya Ràdio fa 40 anys va suposar una revolució i ara cal fer un altre pas endavant en l’àmbit digital: “Des del Govern hi posem les eines. I l’esforç ha de servir per actualitzar les eines i les feines. Fer que tothom treballi pensant en els pròxims 40 anys i no en els 40 que ja han passat. Sobre els aprenentatges del passat, construir un present i un futur que enganxi i il·lusioni la gent”.

Per la seva part, la consellera Garriga ha remarcat: “Aquest encàrrec representa projecte molt potent per fomentar l’ús del català. Perquè el contingut audiovisual sota demanda ha vingut per quedar-se, i que la Corporació posi a l’abast de tothom continguts de qualitat i en català és molt important per la llengua i per la cultura catalanes”.

A l’acte també hi han intervingut, la presidenta de la CCMA, Rosa Romà; la vicepresidenta del Consell de Govern de la CCMA, Àngels Ponsa, i el conseller Lluís Garriga, que han explicat els objectius que es plantegen i el procés que se seguirà per fer realitat la nova plataforma.

En aquest sentit, la nova OTT de la CCMA es concep com una plataforma de continguts de qualitat en català d'accés universal, gratuïta, capaç de competir amb les grans plataformes i garantir l'accés de la ciutadania a continguts en català en l'entorn digital.  

Una nova plataforma de país, transmèdia i interactiva, que oferirà vídeo a demanda, canals en directe i canals verticals temàtics, videojocs i música, entre d'altres. Amb més sèries, documentals, informació, esports, cultura i ciència, més continguts infantils i per a joves, i més temes educatius.

També oferirà una millor experiència d'usuari i permetrà la personalització dels continguts, mantenint en tot moment, un ús ètic de les dades i dels algoritmes. A més, es planteja com una plataforma més col·laborativa, oberta a les aliances amb altres plataformes, el sector audiovisual, equipaments públics i creadors de continguts en català, que sigui motor de la indústria i la producció audiovisual catalana. Amb produccions exclusives, amb continguts de catàleg i amb noves apostes. 

Una plataforma en dues fases

La primera fase de la nova plataforma està prevista per al setembre d'aquest any.{"name":"2023/03/15/14/21/3b6ebbf2-6f90-4eb5-ae06-5b85083ddaf7.jpg","author":"DGC","type":"0","location":"0","weight":"1424850"}

Per materialitzar el projecte, de gran valor per al sector audiovisual i per a l'ecosistema social i cultural, es plantegen dues fases. La primera, prevista per al setembre del 2023, amb la presentació de la nova plataforma de la CCMA, amb una millor experiència d'usuari, que es podrà registrar, i una nova oferta de continguts exclusius digitals. La segona, per al segon trimestre del 2024, amb la presentació de la nova plataforma de país, oberta a tercers, amb l'ampliació del catàleg de serveis i dels continguts, que també incorporarà la plataforma per a equipaments i la personalització per a usuaris.

L'objectiu final, amb una plataforma que permetrà veure continguts a tot arreu i per a tothom, és contribuir a la cohesió de la ciutadania al voltant de contingut de qualitat i en català en el món digital. Una plataforma per connectar per arribar a tothom.

1  

Imatges

Foto de família de la presentació de la nova plataforma de continguts digitals en català de la CCMA.

Foto de família de la presentació de la nova plataforma de continguts digitals en català de la CCMA. 1326117

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined