1. S’ha construït un nou aulari per a FP, amb classes i tallers de les branques de sanitat, informàtica i serveis a la comunitat
  2. L’obra ha suposat una inversió de 2,18 milions d’euros


El conseller d'Educació inaugura l'ampliació de l'Institut La Ferreria de Montcada i Reixac{"name":"2023/03/16/14/14/0ae2dd98-ea19-431d-93e8-72dedb241113.jpeg","author":"Educació","type":"0","location":"0","weight":149961}


El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha inaugurat avui l’ampliació de l’edifici de l’Institut La Ferreria de Montcada i Reixac, conjuntament amb l’alcaldessa del municipi, Laura Campos.


L’ampliació es concreta en un nou aulari per als ensenyaments de Formació Professional (FP), amb classes per als continguts teòrics i tallers per a la vessant pràctica dels cicles formatius, que en aquest centre s’ubiquen a les famílies professionals de la sanitat, la informàtica i els serveis a la comunitat. L’ampliació s’ha fet construïnt un nou pavelló de planta baixa d’uns 1.200 metres quadrats, que també ha permès organitzar millor els espais de l’ESO i batxillerat.


L’obra ha suposat una inversió de 2.180.257,27 euros, finançats per la Generalitat, i es deu a la demanda d’estudis d’FP a la ciutat vallesana i especialment a l’Institut La Ferreria, on la matrícula als cicles formatius s’ha pràcticament duplicat en tres cursos, passant de 499 alumnes el curs 2020-2021 a 942 alumnes el curs present.


En l’acte d’inauguració, les autoritats han fet un recorregut pel nou aulari del centre i han descobert la placa inaugural.


L’Institut La Ferreria d’un centre que imparteix ESO, Batxillerat i cicles formatius, i és referent de la família sanitària d’FP. Concretament, ofereix cicles de grau mig de cures auxiliars d’infermeria, sistemes microinformàtics i xarxes, atenció a persones en situació de dependència; i graus superiors de desenvolupament d’aplicacions multiplataforma, desenvolupament d’aplicacions web, pròtesis dentals, higiene bucodental i integració social. També participa en programes com ‘Impuls FP Dual’ i ‘Impuls Innova FP’, prova de la seva aposta per la Formació Professional.


Reunions prèvies


Prèviament, el conseller d’Educació s’ha reunit amb les direccions dels centres educatius del municipi, amb qui ha compartit els reptes i les transformacions educatives a abordar a Montcada i Reixac, i amb el Consistori de la ciutat.



16 de març de 2022

2  

Imatges

El conseller d'Educació inaugura l'ampliació de l'Institut La Ferreria de Montcada i Reixac

El conseller d'Educació inaugura l'ampliació de l'Institut La Ferreria de Montcada i Reixac 149961

El conseller d'Educació inaugura l'ampliació de l'Institut La Ferreria de Montcada i Reixac

El conseller d'Educació inaugura l'ampliació de l'Institut La Ferreria de Montcada i Reixac 161172