Cartell de les Beques Carnet Jove 2023

Joventut obre les inscripcions a les 12 Beques Carnet Jove 2023 per fer estades professionals en institucions i empreses de referència

query_builder   12 abril 2023 09:00

event_note Nota de premsa

Joventut obre les inscripcions a les 12 Beques Carnet Jove 2023 per fer estades professionals en institucions i empreses de referència

Les persones joves becades faran tasques al FC Barcelona, TV3, El Punt Avui, Flaixbac, l’ARA o la Fundació Bancària ‘la Caixa’

L’Agència Catalana de la Joventut obre avui el període d’inscripcions a les Beques Carnet Jove 2023 destinades a joves de 16 a 31 anys i que promouen l’accés de joves al món professional en els àmbits de la comunicació, la cultura, l’acció social i l’esport.

Cartell promocional de les Beques Carnet Jove{"name":"2023/04/06/11/22/471c5ca6-1039-426b-8429-d7941dd11b15.jpg","author":"Drets Socials","type":"0","location":"0","weight":138265}

Els joves que siguin escollits per les juntes d’avaluació tindran una experiència professional d’un any de durada en empreses i entitats de referència en els camps professionals de l’esport (FC Barcelona), l’acció social (Fundació Bancària ‘la Caixa’), el disseny (Estudi Muto), el còmic (El Jueves), el periodisme escrit (El Punt Avui), la ràdio (Flaixbac), el fotoperiodisme (ARA) i en cinc disciplines televisives (TV3): la realització, el maquillatge i perruqueria, l’ambientació, el muntatge musical i el vestuari.

A més de l’experiència professional acumulada, la persona beneficiada obtindrà una retribució de 7.000€ i rebrà un certificat acreditatiu de la seva estada.

L’objectiu principal de les Beques Carnet Jove –que enguany arriben als 15 anys d’existència– és afavorir l’aprenentatge, l’experiència i la inserció professional dels joves en el seu sector. En aquest sentit, bona part dels 128 joves que han gaudit d’aquestes beques des del seu inici han assolit un èxit professional molt remarcable durant i després de la seva estada a l’empresa.

Les beques convocades per aquest 2023 són:

 1. Beca d’Esport: estada a l’àrea d’alt rendiment del FC Barcelona, juntament amb els preparadors físics dels equips de les diferents seccions esportives del club.
 2. Beca d’Acció Social: estada a l’Àrea Social de la Fundació Bancària ‘la Caixa’ per desenvolupar-hi projectes relacionats amb l’obra social.
 3. Beca de Realització: seguiment de realització d’un telenotícies a TV3, d’una transmissió esportiva des d’una unitat mòbil, d’un capítol de telenovel·la, d’un programa en directe i d’un altre programa enregistrat, entre d’altres.
 4. Beca de Maquillatge i Perruqueria: tècniques de treball del servei de caracterització de TV3, arxius d’imatges de caracterització, compres de material i elaboració de promocions de la cadena.
 5. Beca d’Ambientació: preparació de l’ambientació de programes enregistrats i en directe de TV3, disseny de l’escenografia i l’ambientació amb atrezzo i mobiliari.
 6. Beca de Muntatge Musical: coneixement de sons i músiques de programes de TV3 en directe i dels mètodes de la postproducció com ara l’organització de la discoteca, les bases de dades i el tractament informàtic de la discografia.
 7. Beca de Vestuari: tècniques de treball del servei de vestuari i de les compres de material de TV3, així com anàlisi de vestuari dels programes del canal infantil, dels telenotícies, dels programes d’esports i de la telenovel·la.
 8. Beca de Còmic: pràctiques a Ediciones El Jueves, on publicarà 28 tires còmiques a la revista en paper.
 9. Beca de Disseny: elaborarà les il·lustracions de les Beques per a l’any 2024 a través de l’estudi de disseny gràfic que treballa pel Programa Connecta’t del Carnet Jove. De la mateixa manera, les il·lustracions d’aquest any són del beneficiari anterior, Josep Ropero Coto.
 10. Beca de Lletres: exercirà de periodista al diari El Punt Avui, amb la publicació d’un mínim d'onze peces periodístiques.
 11. Beca de Ràdio: col·laborarà al programa matinal “El matí i la mare que el va parir” de l’emissora Flaixbac durant una temporada fent-hi tasques de producció, logística dels esdeveniments i amb un rol en antena.
 12. Beca de Fotografia: integració a la secció de fotografia del diari ARA, on publicarà un mínim de 20 fotografies.

Inscripcions fins el 27 d’abril

El període d’inscripcions a les Beques CJ s’estén des d’avui, 12 d’abril, fins el 27 d’abril. Una vegada escollides les persones beneficiàries, l’inici de l’estada a les diferents empreses i institucions col·laborades serà a partir del setembre de 2023 i s’allargarà durant un any aproximadament.

Les Beques Carnet Jove formen part del Programa “Connecta’t”, a través del qual es duen a terme d’altres iniciatives que contribueixen a la inserció professional dels joves com són el Jurat Carnet Jove del Sitges – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya i el Càsting Carnet Jove. Així mateix, el Carnet Jove ofereix uns 8.000 avantatges en formació, cultura, salut o mobilitat internacional a més de 500.000 titulars d’entre 12 i 30 anys.

Vídeo dels beneficiaris de les Beques CJ 2021

undefined
undefined
undefined
undefined