1. Poden ser tant pisos acabats com en construcció situats en 162 municipis amb alta demanda i les ofertes es poden presentar fins al 15 de juny
TER
Imatge de recurs d’una promoció d’habitatge en construcció de l’INCASÒL.
{"name":"2023/04/20/10/42/3898480f-3728-48c9-bd2c-527fbd4b4e25.jpg","author":"TER","type":"0","location":"0","weight":"446860"}

El Departament de Territori, a través de l’Institut Català del Sòl (INCASÒL), ha obert una convocatòria per adquirir blocs d’habitatges plurifamiliars en construcció o totalment edificats i destinar-los a lloguer assequible amb l’objectiu de mobilitzar el parc d’habitatges buits i fomentar la rehabilitació urbana. Aquests blocs han d’estar situats en 162 municipis d’arreu del territori català on s’ha detectat que hi ha una alta demanda residencial i escassetat d’oportunitats de lloguer amb algun tipus de protecció.

Els habitatges han de tenir una superfície útil d’entre 40 i 90 m2 i poden ser tant pisos acabats com en execució. En el cas dels edificis amb obra acabada, han de tenir la llicència de primera ocupació i un mínim de 10 habitatges, i la propietat que faci la sol·licitud ha de tenir, com a mínim, el 60% dels habitatges. En canvi, en aquells edificis amb obra parada o en execució, hi ha d’haver un mínim de 20 habitatges a cada promoció i qui ho sol·liciti ha de ser propietari de, com a mínim, un 80% d’aquests habitatges.

Les persones interessades poden presentar les ofertes des d’avui i fins al 15 de juny a través de la bústia plurifamiliars.incasol@gencat.cat. L’INCASÒL estudiarà les ofertes rebudes i, en cas d’estar-hi interessat, es posarà en contacte amb la propietat per iniciar el procés de negociació, en un termini màxim de dos mesos. Totes les condicions, així com la relació de documentació a adjuntar s’especifiquen a l’Annex I de l’anunci oficial publicat al web de l’INCASÒL.