Sant Jordi al Món

Sant Jordi al món

Catalunya celebra Sant Jordi al món amb 361 actes a 190 ciutats de 36 països

query_builder   20 abril 2023 15:31

event_note Nota de premsa

Sant Jordi al món

Catalunya celebra Sant Jordi al món amb 361 actes a 190 ciutats de 36 països

El Govern i DIPLOCAT han presentat els actes de celebració de la diada de Sant Jordi arreu del món

Sant Jordi al Món
D'esquerra a dreta, la secretària general de DIPLOCAT, Laura Foraster, la consellera d'Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret, la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, i el director de l'Institut Ramon Llull, Pere Almeda. | Foto: Raquel Pérez
{"name":"2023/04/20/15/18/624a6d6f-4fef-462d-9bf4-cfab70ea4291.jpg","author":"Raquel Pérez","type":"0","location":"0","weight":176041}

La consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu, la consellera de Cultura, Natàlia Garriga i Ibáñez, i la secretària general de DIPLOCAT, Laura Foraster i Lloret, han explicat el conjunt d’activitats organitzades pel Govern de la Generalitat i les comunitats catalanes a l’exterior per celebrar la diada de Sant Jordi al món, en una roda de premsa a la seu de l’Institut Ramon Llull a Barcelona.

“La festa dels llibres i les roses és la nostra gran ambaixadora al món”, ha dit la consellera de Cultura Natàlia Garriga. Garriga ha destacat que “els nostres autors i autores cada vegada són més traduïts i celebrats arreu del món”, i ha posat d’exemple Eva Baltasar, que amb la seva novel·la Boulder s’ha convertit en la primera autora en català finalista del Booker Prize, un dels guardons literaris més prestigiosos del món.

La secretària general de DIPLOCAT, Laura Foraster, ha assegurat que “molts països pagarien per tenir una festa com aquesta, tan transversal i inclusiva”, i ha subratllat que és “una de les millors cartes de presentació de Catalunya al món, pels valors que representa”. Foraster ha explicat les dues grans actuacions de DIPLOCAT per Sant Jordi: d’una banda, el programa de visitants internacionals destinat a periodistes majoritàriament d’àmbit cultural perquè puguin gaudir de la festa en primera persona; i de l’altra, el portal Books and Roses, que des de 2015 aglutina tots els actes de Sant Jordi arreu del món, que enguany són un total de 361 a 190 ciutats i a 36 països.

Per la seva banda, la consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret, ha declarat que “la diada de Sant Jordi és la festivitat de referència per explicar-nos al món”. “Projectem Catalunya al món, amb la bandera de Sant Jordi, i amb les delegacions del Govern a l’exterior, que en tenim més que mai, aviat en seran 21, i amb la vocació de ser útils”, ha dit Serret. “És una festa de la gent, una festa al carrer que la gent se la fa seva, i és diversa, plural, viva i dinàmica”, ha dit Serret. És a través d’aquests valors, ha explicat, “de la riquesa i l’obertura que expressa la societat catalana quan celebra el Sant Jordi, el que ens ajuda a projectar-nos als diferents països”.

L’acció exterior catalana és irrenunciable, tal com ho són la nostra llengua i la nostra cultura, i ho reivindicarem a tot el món”, ha assegurat Serret, que ha volgut fer una menció especial als milers de catalans i catalanes que resideixen a l’exterior i que justament aquest diumenge celebren també el seu dia internacional: “fem la festa de Sant Jordi més gran per a ells, però sobretot amb ells”.

Pel que fa als actes promoguts des de les delegacions del Govern de la Generalitat de Catalunya a l’exterior, són més d’un centenar d’esdeveniments a 20 països i a 60 ciutats d’arreu del món. A aquests s’hi sumen les activitats impulsades pels casals per les comunitats catalanes a l’exterior. Els actes són sobretot literaris i culturals, i inclouen lectures dramatúrgiques, concerts o exposicions, però també s’organitzen tallers de traducció i d’il·lustració, activitats infantils, tastos gastronòmics, conferències o actuacions castelleres, sempre amb l’objectiu de difondre la llengua i la cultura catalanes arreu amb motiu de la diada de Sant Jordi.

En aquest enllaç pots consultar tots els actes que organitzen les delegacions del Govern a l’exterior.

5  

Imatges

Sant Jordi al Món a l'Institut Ramon Llull

Sant Jordi al Món a l'Institut Ramon Llull 4417231

Consellera Garriga a la roda de premsa de Sant Jordi al món

Consellera Garriga a la roda de premsa de Sant Jordi al món 4297230

Laura Foraster, secretària general de DIPLOCAT

Laura Foraster, secretària general de DIPLOCAT 5900473

Consellera Serret a la roda de premsa Sant Jordi al món

Consellera Serret a la roda de premsa Sant Jordi al món 4951578

Roda de premsa Sant Jordi al món

Roda de premsa Sant Jordi al món 3904893

1  

Fitxers adjunts

Dossier de premsa - Sant Jordi al món 2023

Dossier de premsa - Sant Jordi al món 2023
PDF | 1123976

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined