Digital

El Departament de Cultura obre una nova línia de subvencions per impulsar les entitats representatives del sector de la cultura digital

query_builder   24 abril 2023 13:32

event_note Nota de premsa

El Departament de Cultura obre una nova línia de subvencions per impulsar les entitats representatives del sector de la cultura digital


  1. Aquests ajuts poden cobrir fins al 50% del cost del projecte amb un import màxim de de 100.000 euros
Digital{"name":"2023/04/24/13/31/7ac3a32b-056a-4545-9e5e-3aaadc450f05.jpg","author":"Cultura","type":"0","location":"0","weight":24976}


El Departament de Cultura, a través de la Direcció General d’Innovació i Cultura Digital, ha obert una nova convocatòria de subvencions destinada a entitats que treballen de manera continuada l'ecosistema de la cultura digital i del videojoc a Catalunya.

Els ajuts pretenen consolidar aquestes entitats representatives i afavorir l’organització d’activitats que serveixin per enfortir i organitzar els diferents ecosistemes de la creativitat digital i el videojoc.

Així, mitjançant aquesta línia, es donarà suport a projectes que ajudin a coordinar i representar els interessos d’aquests nous sectors culturals emergents per posicionar-los estratègicament entre les indústries culturals de futur, garantir el suport al manteniment i creixement dels ecosistemes creixents i recolzar el seu coneixement i reconeixement per part de la ciutadania.

La Direcció General d’Innovació i Cultura Digital destina un pressupost de 400.000 euros per a aquesta nova línia de subvencions, amb l’objectiu de vertebrar les organitzacions de representació professional de la cultura digital i dels videojocs del país.

L‘import de la subvenció pot cobrir fins al 50% del cost del projecte i l’import màxim de la subvenció és de 100.000 euros. S’hi poden presentar les entitats privades sense ànim de lucre i el termini de presentació de sol·licituds finalitza el 8 de maig a les 14:00h. 


La Direcció General d’Innovació i Cultura Digital

L’àmbit d’actuació de la Direcció General d’Innovació i Cultura Digital del Departament de Cultura abasta el suport a la creació de cultura digital i a l’organització d’esdeveniments, el foment de la introducció de pràctiques i tècniques innovadores i mitjançant tecnologies en el procés creatiu en tots els àmbits culturals, el foment de la relació entre els àmbits tecnològic i artístic i el suport a la indústria i a l’ecosistema dels videojocs a Catalunya.

L’objectiu és doble: per una banda, enfortir i millorar les condicions per a la creació de cultura digital i, per l’altra, acostar aquestes expressions i canals a la ciutadania arreu del país.

La Direcció General ha impulsat, d’entre altres iniciatives, una convocatòria de subvencions a l’organització d’esdeveniments de contingut cultural digital i una convocatòria per a l’impuls dels projectes digitals amb tecnologia immersiva. També ha coordinat i presentat la Taula del Videojoc de Catalunya, s’ha implicat en la implantació territorial dels esdeveniments internacionals d’art digital celebrats a Catalunya i ha fomentat la presència d'empreses emergents culturals catalanes a fires internacionals. A més, la Direcció General ha començat a treballar en la definició del Pla de Cultura Digital de la Generalitat per al període 2023-2025.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined