Fotografia

Consellera Simó: "El nom de Rosa Sensat va lligat a la voluntat de renovació pedagògica i al compromís amb la formació contínua dels mestres"

query_builder   16 juny 2023 19:59

event_note Nota de premsa

Consellera Simó: "El nom de Rosa Sensat va lligat a la voluntat de renovació pedagògica i al compromís amb la formació contínua dels mestres"

  1. La titular d’Educació ha participat a la presentació de l’Any Rosa Sensat, on n’ha fet la cloenda


Fotografia {"name":"2023/06/16/19/58/1133bcac-3b71-46de-aded-bc640b18f9ae.jpg","author":"Departament d’Educació ","type":"0","location":"0","weight":73382}


La consellera d’Educació, Anna Simó i Castelló, ha destacat la figura innovadora de la mestra Rosa Sensat, així com la tasca de l’Associació de Mestres Rosa Sensat en la formació dels mestres i en la capacitació docent. Ha estat durant la presentació de l’Any Rosa Sensat, coincidint amb el 150è aniversari del naixement de la pedagoga i mestra.


Simó ha posat en valor el llegat de Rosa Sensat: “A casa nostra el seu nom sempre ha anat lligat a la voluntat de renovació pedagògica i al compromís amb la formació contínua dels mestres. Amb les escoles d’estiu que s’organitzen sota el seu nom i que representen la il·lusió per aprendre i el compromís dels docents per ser cada dia millors”.


En el mateix sentit, la consellera ha afirmat que “com a Departament d’Educació, és la nostra responsabilitat i la nostra voluntat establir les millors condicions possibles per a la capacitació, l’exercici i la implicació docent”.


La titular d’Educació ha destacat que “recollim el llegat de Rosa Sensat i el seu esperit renovador, per tal que aquest Any que li dediquem ens ajudi a conèixer i a donar a conèixer la seva obra i el seu pensament i ens acompanyi en la nostra tasca conjunta per fer un sistema educatiu català cada dia millor”.


150è aniversari Rosa Sensat


Durant l’acte d’aquesta tarda s’han presentat els principals esdeveniments que tindran lloc durant l’Any Rosa Sensat, coincidint amb el 150è aniversari del naixement de la mestra i pedagoga catalana. Algunes de les accions que es duran a terme per commemorar l’efemèride són una exposició itinerant, conferències, una ruta urbana per Barcelona i un Laboratori-taller de natura itinerant, entre d’altres.


En la presentació de l’Any Rosa Sensat hi ha intervingut la presidenta de la Comissió Executiva de l’Associació de Mestres Rosa Sensat, Mar Hurtado, que ha exposat els principals esdeveniments que tindran lloc durant l’any Sensat. A continuació, s’ha celebrat la conferència “Recorregut visual per la vida de Rosa Sensat i Vilà”, a càrrec del mestre, doctor en Pedagogia i director de Perspectiva, David Pujol, i una taula rodona.16 de juny de 2023

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined