1. La consellera manté una reunió amb la presidenta de l’Airef, Cristina Herrero, a la seu d’aquest organisme a Madrid
  2. Reclama una distribució dels objectius “equitativa al pes de la despesa que fa cada administració” i adverteix que la reintroducció de les regles fiscals requereix “una bona planificació i mirada a mitjà i llarg termini”


Reunió de la consellera Mas Guix amb la presidenta de l’Airef, Cristina Herrero
Reunió de la consellera Mas Guix amb la presidenta de l’Airef, Cristina Herrero
{"name":"2023/06/15/16/16/8b90ecf3-45c6-4590-8a9f-131fc199c0cb.jpg","author":"Departament d'Economia i Hisenda","type":"0","location":"0","weight":114861}

La consellera d’Economia i Hisenda, Natàlia Mas Guix, ha advertit avui que “l’Estat no pot imposar un repartiment unilateral i desproporcionat dels objectius de dèficit”. Al contrari, la reintroducció de les regles fiscals a nivell europeu “requereix una bona planificació i mirada a mitjà i llarg termini” i s’ha de fer de forma “correcta i rigorosa”. “No podem repetir errors del passat”, ha alertat. En aquest sentit, ha reclamat una “distribució dels objectius equitativa al pes de la despesa que afronta cada administració”.

Mas Guix ha fet aquestes declaracions després de la reunió que ha mantingut avui amb la presidenta de l’Airef, Cristina Herrero. La consellera ha reiterat el compromís del govern català amb el manteniment d’unes “finances sanejades” i ha assegurat que “Catalunya vol tenir una economia robusta”, que pugui augmentar els seus ingressos per destinar-los al “reforç dels serveis públics i de les capacitats tecnològiques, industrials i de formació del país”.

En una atenció als mitjans de comunicació, la consellera d’Economia ha reiterat que l’actual model de finançament autonòmic és “caduc i injust per a Catalunya”, ja que els recursos rebuts no es corresponen amb la capacitat fiscal del país. “Des de l’any 1987, amb el primer model, mai havíem passat tants anys amb un model caducat”, ha afegit.


1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 61680