1. Lufthansa Group, el grup d’aerolínies més gran d’Europa, obrirà en els propers mesos un centre de desenvolupament per treballar projectes tecnològics, com a part de la seva unitat digital, el Digital Hangar
  2. L’obertura d’aquest ‘hub’ digital a Barcelona, que estarà operat per l’empresa de serveis catalana Quantion, compta amb el suport de l’agència ACCIÓ de la Generalitat de Catalunya
  3. Ho ha donat a conèixer aquest dilluns el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, després de reunir-se amb el Chief Technology Officer Digital Hangar, Christian Spannbauer i el CEO de Quantion, Jordi Griful



Lufthansa Group, el grup d’aerolínies més gran d’Europa, ha escollit Barcelona per obrir la seva primera filial digital al sud d’Europa, un projecte que suposarà la creació de 300 llocs de treball en els propers anys. Es tracta d’un centre que entrarà en funcionament en els propers mesos amb el suport de l’empresa de serveis catalana Quantion i que desenvoluparà noves solucions tecnològiques en àmbits com l’experiència de l’usuari als avions, les reserves o l’atenció al client.

L’obertura d’aquest nou hub digital a Barcelona compta amb el suport d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball. El centre formarà part de la unitat digital del grup, Lufthansa Group el Digital Hangar, i treballarà per a algunes aerolínies de la seva xarxa, entre les quals hi ha Austrian Airlines, Brussels Airlines, Lufthansa i Swiss International Air Lines.

Ho ha anunciat als mitjans de comunicació aquest dilluns el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, després de reunir-se amb el Chief Technology Officer Digital Hangar, Christian Spannbauer; el Head of Engineering Digital Hangar, René Schmassman; la Head of People Digital Hangar, Franziska Timmermann; el Chief Product Officer Digital Hangar, Sebastian Riedle, i el CEO de Quantion, Jordi Griful. A la trobada també hi han participat el CEO de Quantion, Jordi Griful; el secretari d’Empresa i Competitivitat i conseller delegat d’ACCIÓ, Albert Castellanos i Maduell, i la secretària de Polítiques Digitals, Gina Tost i Faus.

Torrent ha explicat que “el nou digital hub de Lufthansa Group a Barcelona és un gran projecte estratègic per a l’ecosistema tecnològic i tot el país: suposarà la creació de 300 llocs de treball qualificats que lideraran projectes tecnològics i de digitalització en un sector tant competitiu i rellevant com l’aeronàutic”. Per Torrent, la decisió del Digital Hangar de Lufthansa Group d’ubicar aquest centre a Barcelona “reforça el nostre posicionament com un dels grans epicentres europeus en l’àmbit de la tecnologia i la innovació: som el territori que ha sabut combinar millor un fort desenvolupament industrial amb la generació i captació de talent, la presència d’un ric ecosistema de startups, centres tecnològics, universitats i empreses TIC”.

Per la seva banda, el Chief Technology Officer Digital Hangar, Christian Spannbauer, ha explicat: “Barcelona reuneix moltes cultures diferents i atrau les persones altament qualificades que busquem per impulsar les ambicions digitals del Grup Lufthansa i per continuar créixer”. "Estic encantat perquè, gràcies a la col·laboració amb Quantion, donarem la benvinguda a 300 nous professionals digitals a l'ecosistema Digital Hangar durant els propers anys, reforçant el poder d'innovació digital de les nostres aerolínies en l’oferta de productes digitals i de valor afegit real per els nostres clients”, ha afegit.

Finalment, Jordi Griful, CEO de Quantion ha subratllat que “estem molt contents i orgullosos de comptar amb la confiança de Lufthansa Group per dur a terme aquest repte: significa una gran oportunitat per Quantion, però també per tot el talent digital que gràcies a aquesta nova seu a Barcelona tindran l’oportunitat de formar part d’un projecte únic i de referència en l’àmbit de les noves tecnologies”.

Fundat el 14 de setembre de 2022, el Digital Hangar té com a objectiu crear la millor experiència de viatge connectada del món (física, humana i digital) per a totes les marques aèries del Grup Lufthansa. Amb el compromís d’impulsar la transformació digital i de convertir-se en líders i en innovadors en l’àmbit del desenvolupament de solucions digitals per a la indústria aèria, l'ecosistema del Digital Hangar compta avui amb més de 1.000 professionals a les seves filials digitals de Brussel·les, Frankfurt, Gdansk, Viena i Zuric.

Els professionals que s’incorporaran al nou hub digital seran de perfils com Product Owners, Agile Coaches, Solution Architects, Scrum Masters, Business Analysts, Software Engineers, UI/UX Designers, Data & Analytics Specialists. Treballaran projectes de digitalització en àmbits com els processos de reserva d'última generació, eines d'auto-servei multicanal o la creació de portals digitals a bord que mostrin informació personalitzada a cada passatger

L’empresa catalana que operarà el hub digital a Barcelona, Quantion, es va fundar el 2015 i compta amb una plantilla de més 120 professionals tecnològics per ajudar les empreses que volen accelerar els seus projectes de transformació digital. Ofereix un model de serveis basats en una Digital Factory per fer front a projectes integrals, des de la conceptualització al disseny visual, l’experiència de l’usuari i el desenvolupament d’aplicacions.


Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

 Twitter: @empresacat | @treballcat

Linkedin: Empresa | Treball

Youtube: Empresa | Treball

6  

Imatges

Fotografia de grup de la presentació

Fotografia de grup de la presentació 138209

Fotografia de la reunió entre la Generalitat , Lufthansa i Quantion

Fotografia de la reunió entre la Generalitat , Lufthansa i Quantion 82533

Fotografia de la intervenció del conseller Torrent i dels representants de Lufthansa i Quantion

Fotografia de la intervenció del conseller Torrent i dels representants de Lufthansa i Quantion 104533

Fotografia de la intervenció del conseller Torrent

Fotografia de la intervenció del conseller Torrent 105084

Fotografia del conseller Torrent i dels representants de les empreses

Fotografia del conseller Torrent i dels representants de les empreses 127978

Chief Technology Officer Digital Hangar, Christian Spannbauer

Chief Technology Officer Digital Hangar, Christian Spannbauer 69612