1. La consellera d’Educació ha afirmat que “no hi haurà cap diner públic que vagi a cap centre de secundària que separi per sexes als alumnes”


  1. Simó ha fet aquestes declaracions després de conèixer que s’han revocat les mesures cautelars que obligaven al Departament a pagar el concert als centres de secundària que separen per sexes


  1. La consellera ha manifestat que “avui qui guanya és la coeducació i la igualtat entre homes i dones, nens i nenes, els i les adolescents”


La consellera d’Educació, Anna Simó i Castelló, ha anunciat aquesta tarda que “el proper 6 de setembre, quan comenci el curs 2023-2024, començarà sense cap escola finançada amb fons públics que a l’etapa de secundària escolaritzi només a nens o nenes”. Ha afegit que “no hi haurà cap alumne de secundària que vagi a un centre dels que diferencien per sexe que ho faci en concert”. La consellera d’Educació ha fet aquestes declaracions després de conèixer que s’han revocat les mesures cautelars que obligaven al Departament d’Educació a pagar el concert als centres educatius que separen nens i nenes a l’etapa de secundària.

HC Simó (1){"name":"2023/07/13/17/51/02f10f23-aa54-4896-96b9-3ae7b6edf2e5.jpeg","author":"EDUCACIÓ","type":"0","location":"0","weight":215665}

La titular d’Educació ha explicat que això suposa que “si alguna família vol dur a secundària els seus fills en un centre que separi per sexes ho haurà de fer de manera cent per cent privada, no pas amb recursos públics”. “No hi haurà cap diner públic que vagi a cap centre de secundària que separi per sexes als alumnes”, ha remarcat. Simó també ha manifestat que “avui qui guanya és la coeducació i la igualtat entre homes i dones, nens i nenes, els i les adolescents”.


La consellera d’Educació també ha dit als mitjans de comunicació que aquesta és una decisió que encara no és definitiva: “Les escoles a les que s’ha aixecat les cautelars poden fer un recurs. Quan la sentència sigui ferma, el que farem des del Departament serà demanar que tots els imports d’allò que hem hagut de pagar durant tot aquest curs escolar ens sigui retornat”.


Anna Simó finalment ha recordat que “aquesta és una fita que es deu a un treball fet per aquest Departament des de fa més de 20 anys”. En aquest sentit, ha explicat que l’any 2004 la consellera d’Educació Marta Cid va intentar i aquesta retirada de concert, que va ser denegada. També ha recordat la gestió del conseller Bargalló i les renovacions de concerts que hi van haver durant l’aplicació del 155 a Catalunya. “Va ser amb l’equip del conseller Gonzàlez-Cambray, també amb l’aprovació de la Llei Celaá, quan finalment el tribunal ha reconegut que aquests centres no podien mantenir la segregació amb diners públics. La persistència avui dona fruits”, ha conclòs.


13 de juliol de 2023





2  

Imatges

HC Simó (1)

HC Simó (1) 215665

HC Simó (2)

HC Simó (2) 273219