El Govern de la Generalitat destina 12 milions a estimular l¿activitat econòmica i la creació de llocs de treball per impulsar el desenvolupament local

El Govern de la Generalitat destina 12 milions a estimular l'activitat econòmica i la creació de llocs de treball per impulsar el desenvolupament local

query_builder   3 agost 2023 09:32

event_note Nota de premsa

El Govern de la Generalitat destina 12 milions a estimular l'activitat econòmica i la creació de llocs de treball per impulsar el desenvolupament local

El Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), amb el programa ‘Treball a les comarques’, finança projectes ocupacionals a les dotze comarques on s’han detectat més necessitats de reequilibri territorial i econòmic


El Departament d’Empresa i Treball, a través del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), ha posat en marxa diversos programes per estimular l’activitat econòmica a nivell local, mitjançant plans de desenvolupament i altres actuacions adreçades a incentivar la creació de llocs de treball.

Una de les actuacions més destacades és el programa ‘Treball a les comarques’, dotat amb 3,7 milions d’euros, per mitjà del qual els ajuntaments de les dotze comarques amb més necessitats de reequilibri territorial poden optar a finançament per generar ocupació i enfortir l’activitat econòmica.

Les comarques beneficiàries són l’Alt Urgell, l’Anoia, el Baix Ebre, el Baix Penedès, el Berguedà, el Montsià, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, el Priorat, la Ribera d'Ebre, el Ripollès i la Terra Alta. Els projectes finançats s’adrecen tant a les persones en situació d’atur com a les empreses que conformen el teixit productiu del territori, especialment en els sectors estratègics específics de cada àrea geogràfica. El termini de presentació de les sol·licituds acaba el proper 7 d’agost.

Altres actuacions en l’àmbit del desenvolupament territorial

Paral·lelament, el SOC també manté oberta la convocatòria del programa d'Agents d'Ocupació i Desenvolupament Local. Aquesta iniciativa finança la incorporació de professionals als ajuntaments per treballar en el desenvolupament de plans d'acció econòmica.

En aquest programa, el SOC destina 1 milió d’euros a la incorporació de nous professionals (el termini de presentació de les sol·licituds finalitza el proper 7 d’agost) i 6 milions més per renovar les contractacions ja fetes (en aquest cas, el termini de presentació de les sol·licituds acaba el 15 de setembre).

Finalment el SOC també té en marxa, fins el 7 d’agost, el termini de presentació de sol·licituds pel Programa de suport i acompanyament a la planificació estratègica. La iniciativa, amb un pressupost d’un milió d’euros, ofereix suport tècnic i financer a les entitats locals per dissenyar, planificar i executar accions en matèria d’ocupació i desenvolupament econòmic.


undefined
undefined
undefined
undefined