Foto

Consellera Garriga, a Madrid: "Celebrem la reforma que per fi ens permet parlar en català al Congrés, i que acaba amb una anomalia de fa més de 40 anys"

query_builder   21 setembre 2023 13:33

event_note Nota de premsa

Consellera Garriga, a Madrid: "Celebrem la reforma que per fi ens permet parlar en català al Congrés, i que acaba amb una anomalia de fa més de 40 anys"

Cultura{"name":"2023/09/21/13/49/1051c4a9-d2b9-4bc3-866a-74611835664a.jpeg","author":"Cultura","type":"0","location":"0","weight":872309}

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ha assistit aquest matí al Congrés dels Diputats, el dia que s’ha aprovat la reforma del Reglament per a l’ús del català, eusquera i gallec al Congrés.

En declaracions als periodistes a la porta del Congrés, a Madrid, la consellera de Cultura de la Generalitat ha dit que avui és un dia important per a la llengua catalana: “Celebrem la reforma del Reglament del Congrés, que ens permet parlar per fi en les llengües oficials, tant en català com en occità/aranès a l’Aran” i que “acaba amb una anomalia de fa més de 40 anys”. “Respectar els drets lingüístics és respectar les persones”, ha reblat.

“Constatem que amb voluntat política es poden fer molts canvis”, ha afirmat Garriga, i ha afegit: "La voluntat política a vegades s'ha de forçar i per això cal tenir força”.

Per últim, Garriga ha agraït a totes les persones que han fet possible que avui al Congrés dels Diputats es pugui parlar en català: “Gràcies a totes les persones que han treballat i han insistit i persistit durant tant i tants anys. Això ha sigut molt important per arribar a un dia com avui”.

Al Congrés, la consellera de Cultura també ha pogut saludar a les entitats que defensen la llengua al País Valencià i les Balears, com Obra Cultural Balear, Acció Cultural del País Valencià i Escola Valenciana.

2  

Imatges

La consellera Garriga amb les entitats que defensen la llengua al País Valencià i les Balears.

La consellera Garriga amb les entitats que defensen la llengua al País Valencià i les Balears. 475448

Fotografia de l'atenció de la consellera Garriga als mitjans de comunicació

Fotografia de l'atenció de la consellera Garriga als mitjans de comunicació 237732

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined