1. El cap de l’Executiu ha inaugurat la nova planta de fraccionament d’aire (ASU) de Messer a Vila-seca, que la converteix en el productor més important de gasos destil·lats de l’aire a Catalunya


Inauguració planta Messer
Inauguració de la nova planta de Messer a Vila-seca (Imatge: Arnau Carbonell)
{"name":"2023/09/21/15/42/ed754e60-9e54-470b-9e6a-cdd5cb363499.jpg","author":"Arnau Carbonell","type":"0","location":"0","weight":"110946"}

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha assegurat avui des de Vila-seca, on ha inaugurat la nova planta de fraccionament d'aire (ASU) de Messer Ibérica, que “el Govern està completament compromès amb la reindustrialització de Catalunya”. I ha subratllat que aquesta transformació ha de ser completament diferent de la que es va originar amb la Revolució Industrial, perquè ha de ser “verda, digital i, sobretot, crear llocs de treball i oportunitats per a tothom”.

Aquesta transformació, especialment en el cas de indústria química, ha de suposar “avançar cap a la descarbonització” i també cap a una “digitalització plena” per tal que el nou model econòmic que se’n derivi “sigui molt més eficient energèticament, amb una aposta clara per les renovables”. El cap de l’Executiu ha remarcat que l’objectiu és que el sector de la indústria suposi un 25% del PIB de Catalunya el 2030, superant el 20% actual, i per aconseguir-ho ha posat en valor el Pacte Nacional per a la Indústria.

Aragonès ha agraït a Messer la seva aposta de més de 50 anys per treballar a Catalunya i la inversió de la nova planta, d’uns 60 milions d’euros, i ha remarcat que el nou projecte està completament alineat amb els objectius de desenvolupament sostenible de les Nacions Unides i del Govern de Catalunya. També ha destacat que la planta inaugurada avui “genera oportunitats, des del punt de vista de l'enfortiment de la indústria química” perquè “reforça inversions futures” per part d'altres companyies en el polígon petroquímic de Tarragona, i alhora, “a nivell de creació de llocs de treball de qualitat”.

Amb aquesta nova planta inaugurada avui, Messer es converteix en el productor més important de gasos destil·lats de l'aire a Catalunya.

Juntament amb la construcció de la nova planta i la modernització de les instal·lacions ja existents, s’ha construït també una subestació elèctrica. La part més visible de la nova planta és una estructura metàl·lica, on es concentra la major part del procés de destil·lació. És tracta d’un procés sostenible, amb zero emissions contaminants.

Messer disposa d’una capacitat de producció total de més de 4500 TN diàries de nitrogen, oxigen i argó, consolidant la seva posició com a proveïdor de referència de gasos d’aire al pol químic de Tarragona.

Prèviament, el cap de l'Executiu, acompanyat del delegat de la Generalitat a Tarragona, Angel Xifré, i del secretari d'Empresa i Competitivitat, Albert Castellanos, ha visitat la nova planta. També hi ha estat presents per part de l’empresa, el vicepresident executiu de Messer Ibérica i el director general, Adolf Walth i Rubén Folgado, respectivament; el president del consell de supervisió, Stefan Messer, i la CEO de Messer Ibérica a Europa, Virginia Esly.

2  

Imatges

Inauguració de la nova planta de Messer Ibérica a Vila-seca

Inauguració de la nova planta de Messer Ibérica a Vila-seca 110946

Inauguració de la nova planta de Messer Ibérica (2)

Inauguració de la nova planta de Messer Ibérica (2) 177970