1. Actualment, hi ha gairebé 4.800alumnes ucraïnesos acollits als centres educatius catalans

El Govern ha aprovat avui, a través del Departament d’Educació, un acord per destinar 6.266.864 euros a finançar la despesa d’escolarització dels ensenyaments no universitaris de règim general de persones desplaçades des d’Ucraïna, en el marc del conflicte armat.

Concretament, l’import aprovat es destinarà a dues despeses diferents: d’una banda, a despeses de personal, amb una partida de 6.225.883 euros, i la resta, 40.980 euros, corresponen a despeses de material informàtic i servei de connectivitat per als centres educatius que acullen l’alumnat ucraïnès.

Des de l’inici del conflicte a Ucraïna, Catalunya ha acollit milers d’infants i joves i les seves famílies, i ha escolaritzat l’alumnat a les diferents etapes en centres d’arreu del territori. Per tal de fer-ho possible, el Departament d'Educació va aprovar un protocol d’acollida que estableix com gestionar la primera acollida, de forma coordinada amb les oficines municipals d’escolarització, i repartint equilibradament l’alumnat entre els centres educatius.

Els objectius del protocol són establir l'acompanyament a l'alumnat i a les seves famílies en la incorporació al centre; dotar d'eines els centres per facilitar la incorporació de l'alumnat nouvingut i establir la guia de procediment per a la seva acollida i matriculació. Actualment, al sistema educatiu català hi ha gairebé4.800 alumnes provinents del conflicte bèl·lic.