1. El titular d’Empresa i Treball ha fet aquestes declaracions durant la presentació que l’empresa ha fet a Mont-roig del Camp, on han explicat els detalls de la posada en marxa de la planta de làmines de coure al municipi
  2. La companyia sud-coreana farà la inversió industrial de tipus ‘greenfield’ més elevada dels últims 20 anys a Catalunya

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, ha qualificat com a “projecte empresarial estratègic per a la Generalitat” la inversió que té previst fer l’empresa Lotte Energy Materials Spain a Catalunya. Torrent ha fet aquestes declaracions durant la presentació en roda de premsa que la filial, creada per posar en marxa la planta de làmines de coure (elecfoil) a Mont-roig del Camp, ha fet al municipi del Baix Camp.

En aquest sentit, el responsable del Departament ha explicat que és “un projecte que té un potencial molt positiu per la comarca i pel conjunt del nostre país” i ha afegit que suposarà “la creació de centenars de llocs de treball de qualitat; facilitarà el desenvolupament de projectes d’electrificació de la indústria de l’automoció; reforçarà l’ecosistema de la mobilitat verda al nostre país; contribuirà a consolidar el posicionament de Catalunya com a referent de la indústria de la mobilitat verda al sud d’Europa i ens ajudarà a atraure nous projectes vinculats al sector”.

A l’acte el director general de Lotte Energy Materials Spain, Lim Taeil, ha explicat els detalls de la inversió que l’empresa sud-coreana farà a Catalunya. Lim Taeil ha assegurat que “és un honor poder donar a conèixer el nostre projecte a la ciutadania de Mont-roig del Camp així com a representants de l'administració pública que han treballat incansablement perquè aquest projecte pugui ésser una realitat”. “Avui és només el començament, d'ara endavant esperem que tothom pugui veure com creix aquest projecte tan important tant pel municipi de Mont-roig del Camp com pel futur industrial de Catalunya” ha reblat.

A la presentació també hi ha participat l’alcalde de Mont-roig del Camp, Fran Morancho López, i el delegat del govern espanyol a Catalunya, Carlos Prieto Gómez.

Al llarg del dia l’empresa sud-coreana ha fet també una presentació institucional als agents socials, polítics i econòmics del territori i aquesta tarda presentarà el projecte a la ciutadania de Mont-roig del Camp.

Una inversió de fins a 1.200 milions d’euros i 600 llocs de treball directes

La inversió industrial que Lotte Energy Materials farà a Mont-roig del Camp per implementar la seva primera fàbrica a Europa d’elecfoil, un component essencial en la fabricació de bateries elèctriques, podria arribar fins a 1.200 milions d’euros. Aquesta inversió comportaria la creació d’un mínim de 600 llocs de treball directes. Es tracta de la inversió industrial de tipus “greenfield” més elevada dels últims 20 anys a Catalunya.

Aquesta inversió està subjecta a la construcció de fins a tres plantes de fabricació d’elecfoil a Catalunya, un projecte industrial que es desenvoluparà per fases. La primera preveu una inversió inicial de gairebé 400 milions d’euros per la construcció d’una primera planta. Aquesta primera fàbrica de làmines de coure al municipi del Baix Camp està previst que entri en funcionament el 2025 amb una capacitat de producció anual de 30.000 tones d’elecfoil i la creació de 200 llocs de treball.

La construcció de les altres dues plantes, que també comportaran una inversió aproximada de 400 milions d’euros cada una, estarà subjecte a l’execució del calendari concret de la primera fàbrica. La posada en funcionament de cada planta implicarà també la creació de 400 llocs de treball més, 200 per a cada planta prevista. En total, el desenvolupament de tot el projecte suposaria la creació de, com a mínim, 600 llocs de treball.

Aquest projecte d’inversió ha rebut el suport de la Generalitat a través d’ACCIÓ -l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball-.

Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

Twitter@empresacat | @treballcat

4  

Imatges

El conseller Torrent en la presentació institucional del projecte.

El conseller Torrent en la presentació institucional del projecte. 1044697

El conseller Torrent i el director general de Lotte Energy Materials Spain, Lim Taeil, durant la presentació institucional del projecte.

El conseller Torrent i el director general de Lotte Energy Materials Spain, Lim Taeil, durant la presentació institucional del projecte. 832960

El director general de Lotte Energy Materials Spain, Lim Taeil, en l'acte institucional.

El director general de Lotte Energy Materials Spain, Lim Taeil, en l'acte institucional. 776333

Roger Torrent durant l'acte de presentació del projecte d'inversió de Lotte

Roger Torrent durant l'acte de presentació del projecte d'inversió de Lotte 1126170