President Aragonès: "L'esport català ens omple d'energia i vitalitat i contribueix a fer del nostre país una nació ben viva"

query_builder   30 octubre 2023 19:26

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "L'esport català ens omple d'energia i vitalitat i contribueix a fer del nostre país una nació ben viva"

  1. El cap de l'Executiu ha encapçalat l'acte Arrels esportives, de reconeixement als aniversaris de les entitats catalanes
  2. Pere Aragonès ha posat de relleu el compromís del Govern amb els clubs esportius i ha fet notar que s’ha passat de destinar 750.000 euros a 4,5 milions a polítiques de suport als clubs esportius

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha posat de relleu aquesta tarda els valors de l’esport, com “l’esforç, la constància, la perseverança, el treball en equip, l’esperit de superació”. I ha assegurat que “l’esport català omple el país d’energia i vitalitat i contribueix a fer del nostre país una nació ben viva”.

El president, durant la seva intervenció (fotografia: Arnau Carbonell)
El president, durant la seva intervenció (fotografia: Arnau Carbonell)
{"name":"2023/10/30/19/23/ab29d3a7-4d40-468a-885a-3db3d251f652.jpg","author":"Arnau Carbonell","type":"0","location":"0","weight":91434}

El cap de l’Executiu ha pronunciat aquestes paraules durant l’acte Arrels esportives, amb el qual el Govern ha fet un reconeixement a les entitats que celebren enguany 50, 75, 100 i 125 anys des de la seva constitució. Amb aquests premis, l’Executiu vol homenatjar els clubs i les federacions que contribueixen a la promoció i al creixement de l’esport a Catalunya.

Durant l’acte, que s’ha fet a l’INEFC Barcelona, el president Aragonès ha remarcat que el “compromís del Govern de la Generalitat amb els clubs esportius és absolut”. I ha assenyalat que “a l’inici de la legislatura es destinaven 750.000 euros a les mesures concretes de suport a les entitats de base dels clubs esportius i avui hi destinem 4,5 milions”. “Volem que l’esport arribi a tothom i a tot arreu i hi estem abocant més recursos que mai”, ha insistit, i ha subratllat “l’augment el 27% del pressupost destinat a Esports, arribant als 90 milions d’euros, la partida més gran dels darrers 12 anys”.

En aquesta mateixa línia, el cap del Govern ha explicat que s’estan destinant 200 milions d’euros a millorar i modernitzar les instal·lacions i equipaments esportius a Catalunya; que s’ha augmentat el suport a les federacions esportives “arribant als 14,2 milions, la xifra més alta dels últims 10 anys”,i que s’ha reforçat l’esport escolar, passant de 5 a 6 milions d’euros.

 {"name":"2023/10/30/19/27/53ddeac1-a151-44b9-9584-935db63c14b0.jpg","author":"Arnau Carbonell","type":"0","location":"0","weight":120467}

Pere Aragonès ha felicitat les entitats esportives distingides i ha fet notar que darrera de cadascun d’aquests aniversaris “hi ha moltíssima feina i compromís”. “Per això era necessari fer una celebració de país, per posar en valor la importància de l’esport i tot el que aporta a la societat, des de la salut fins a la seva contribució a la cohesió dels pobles, viles, barris i ciutats del país”, ha conclòs.

En l’acte també ha intervingut la secretària general de l’Esport, Anna Caula, qui ha posat en relleu que Catalunya és un país “amb una llarga tradició esportiva, gràcies a clubs i federacions que són l'ànima de l'esport català i motiu d'orgull per al Govern". Caula també ha destacat com un dels objectius principals del Govern “la projecció de l’esport femení, amb més referents, més visibilitat i més recursos".

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined