El president, durant la seva intervenció en l'acte

President Aragonès: "Mai no s'havia fet un programa d'inversions socials tan gran al conjunt del país i per a tants col·lectius"

query_builder   10 novembre 2023 14:59

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "Mai no s'havia fet un programa d'inversions socials tan gran al conjunt del país i per a tants col·lectius"

  1. El cap de l’Executiu, juntament amb el conseller Campuzano, ha encapçalat la presentació de les actuacions impulsades pel Govern amb una partida de 400 milions d’euros del fons Next Generation EU
  2. La Generalitat finança més de 750 projectes arreu del país per equiparar Catalunya amb els països europeus més avançats pel que fa a protecció social

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha assegurat aquest matí que els 400 milions d’euros dels fons Next Generation EU que el Govern destina a infraestructures i projectes socials arreu del país són “la inversió social més gran de la història de Catalunya”. “Mai no s’havia fet un programa d’inversions tan gran i tan divers, que arriba al conjunt de país, per a tants col·lectius alhora”, ha reblat.

El president Aragonès, durant la seva intervenció en l'acte (autor: Arnau Carbonell)
El president Aragonès, durant la seva intervenció en l'acte (autor: Arnau Carbonell)
{"name":"2023/11/10/14/58/90952c2b-b746-4d6c-a35b-961626143e78.jpg","author":"Arnau Carbonell","type":"0","location":"0","weight":114957}

El cap de l’Executiu, juntament amb el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, ha presidit la presentació de les grans línies d’inversió social del fons Next Generation EU en un acte que s’ha fet al Born Centre de Cultura i Memòria, i en el qual també han intervingut agents socials i representants d’entitats que compten amb projectes finançats amb aquests fons europeus. En el marc d’aquest fons europeu, es finançaran, fins el 2026, 765 iniciatives orientades a accelerar una transformació en l’àmbit de l’atenció a les persones que equipari Catalunya amb els països europeus més avançats pel que fa a protecció social.

Pere Aragonès ha afirmat que aquests 400 milions “milloraran la vida de col·lectius de la Catalunya sencera, de la gent gran, els infants i joves, les persones que pateixen patologies vinculades a la salut mental; dels més vulnerables, en definitiva”. El president també ha fet notar que aquestes inversions es fan comptant amb les institucions i les entitats i col·lectius de la societat civil i, per això, arriben a tants llocs alhora, perquè “comptem amb qui coneix millor aquesta Catalunya sencera”.

En aquesta línia, el cap del Govern ha posat de relleu que “els fons Next Generation no només els aprofitem per dinamitzar l’economia i el teixit productiu, sinó que fem una clara aposta perquè enforteixin les polítiques socials del nostre país, per fer aquest salt endavant que era molt necessari”. “La millor inversió que pot fer un país és la inversió en les persones i aquests 400 milions d’euros són inversions en les persones”, ha remarcat.

El president Aragonès també ha assegurat que amb aquestes inversions “estem alçant un nou estat del benestar”, que, ha afegit, “ha de fer front als grans reptes, com l’envelliment de la població, la pobresa estructural, l’emancipació juvenil o la vulnerabilitat i les desigualtats”.

El president i el conseller Campuzano (fotogrfia: Arnau Carbonell)
El president i el conseller Campuzano (fotogrfia: Arnau Carbonell)
{"name":"2023/11/10/14/59/8539d6ac-db96-4e82-9035-8e0c7fc9f69b.jpg","author":"Arnau Carbonell","type":"0","location":"0","weight":101076}

Per la seva part, el conseller de Drets Socials ha posat de relleu que “avui és un dia històric: presentem la inversió més important que s’ha fet mai en la història del país en infraestructures, en equipaments, en innovació tecnològica, en innovació social”. Ha afegit que aquesta inversió contribuirà a afrontar la jubilació de la generació del babyboom amb nous equipaments i nous models per atendre persones grans. I ha remarcat que els projectes d’innovació social “seran fonamentals davant d’una societat cada vegada més diversa i més complexa que ha de posar l’accent en les polítiques de caràcter comunitari, que reforcen sentiment de pertinença que reforcen la integració”.

Carles Campuzano ha recordat que rebran fons europeus projectes com els serveis Barnahus per a infants víctimes de violència sexual o l’alberg de joventut de Tarragona, destinats a infants i joves. També la inversió en tecnologia i innovació que permetran polítiques de suport a la vida independent perquè la gent pugui viure a casa els darrers anys de la seva vida, així com avançar en l’accessibilitat universal. “Estem davant d’una veritable transformació del nostre estat del benestar, per adaptar-nos als reptes del segle XXI”, ha conclòs el conseller.

S'adjunta nota de premsa i dossier amb més informació.

2  

Fitxers adjunts

Dossier

Dossier
PDF | 5437069

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 302979

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined