Govern

El Govern impulsa el Pla operatiu del Compromís Nacional per un Turisme Responsable

query_builder   14 novembre 2023 13:00

event_note Nota de premsa

El Govern impulsa el Pla operatiu del Compromís Nacional per un Turisme Responsable

·La Direcció General de Turisme promou el Compromís Nacional per un Turisme Responsable, el full de ruta que marca l’estratègia turística de Catalunya durant els pròxims anys

·Un dels objectius del Pla de Govern de la XIV Legislatura és afavorir la transformació del sector turístic perquè sigui de més qualitat i amb més sostenibilitat ambiental, econòmica i social

El Govern ha acordat elaborar el Pla operatiu del Compromís Nacional per un Turisme Responsable, que tindrà una durada màxima de tres anys. La Direcció General de Turisme ha impulsat el Compromís Nacional per un Turisme Responsable, un full de ruta que marca l’estratègia turística de Catalunya durant els pròxims anys. El Compromís es va presentar el 23 de març de 2023 davant institucions i empreses, i ja compta amb més de 180 adhesions d’entitats públiques i privades que han decidit formar-ne part per assolir les iniciatives que planteja. Aquest Compromís presentat recull 67 reptes que permetran aconseguir el nou model turístic per a la destinació Catalunya.

En aquest camí, el sector turístic català es fixa com a principals objectius la lluita contra el canvi climàtic; la preservació de la biodiversitat; l’accés universal a les destinacions; la millora de la qualitat de l’ocupació i la descarbonització de l’economia.

Tots aquests reptes es desenvoluparan en aquest Pla operatiu, que ha de permetre definir àmbits i línies d’actuació, acords i col·laboracions entre els diferents departaments de la Generalitat de Catalunya i altres entitats, així com actuacions concretes. Per primera vegada, la Direcció General de Turisme liderarà un treball conjunt entre els departaments del Govern de la Generalitat per complir els objectius següents:

  1. Plantejar les actuacions necessàries per donar compliment a cadascun dels reptes que contempla el Compromís.
  2. Identificar les interrelacions de cadascun dels 67 reptes del Compromís amb els diferents departaments de la Generalitat.
  3. Garantir que hi ha una operativitat entre el Pla operatiu del Compromís i els objectius més generals en els quals s’insereix.
  4. Establir un calendari i prioritzar entre les accions a executar en funció de la situació inicial, de les polítiques de foment que ja s’apliquen i de les accions que prevegi la Direcció General de Turisme.
  5. Detallar les actuacions més concretes pel que fa a cada punt del Pla operatiu i avaluar econòmicament.
  6. Gestionar l’inici de les diverses línies de treball pel que fa a la gestió administrativa.
  7. Coordinar el desenvolupament de les actuacions entre els diferents agents implicats.

Aquesta iniciativa respon a un dels objectius de la XIV Legislatura, que és afavorir la transformació del sector turístic perquè sigui de més qualitat i amb més sostenibilitat ambiental i econòmica, socialment més just, territorialment més equilibrat, innovador i reconnectat amb els elements identitaris del país.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined