1. D’aquesta manera, es milloraran les condicions del personal laboral dels centres educatius
  2. Aquesta mesura de millora suposaria una inversió d’uns 500.000 euros per part del Departament d'Educació
Fotografia{"name":"2023/11/15/11/19/afd71872-d659-437a-81f3-3d0e5883b9a0.jpeg","author":"Departament d'Educació","type":"0","location":"0","weight":240600}

El Departament d'Educació millorarà les condicions del personal laboral que treballa als centres educatius del Departament a través del compromís assolit amb els sindicats representats al Comitè Intercentres: CCOO (Comissions Obreres), AMRC (Associació de Mestres i Professors de Religió de Catalunya), UGT (Unió General de Treballadors), USTEC-STES (Unió Sindical de Treballadors de l’Ensenyament de Catalunya - Federació Sindical de l'Ensenyament de Catalunya), JUNTS-SDRC (Sindicat Docents de Religió de Catalunya) i CGT (Confederació General del Treball).

El compromís implica que la substitució dels llocs de treball de les persones que gaudeixen d’una reducció d’un terç de jornada siguin de mitja jornada. Per tant, les persones substitutes disposaran d’una jornada de treball més àmplia, fet que suposa una millora de les seves condicions laborals i, al mateix temps, un benefici per al centre educatiu.

Les millores incidiran en el personal laboral del Departament d'Educació d’atenció educativa: tècnics d’educació infantil, educadors d’educació especial, fisioterapeuta, auxiliar d’educació especial, cuiner/a, ajudant de neteja, integrador social i altres laborals com ara de manteniment de centres. Actualment, hi ha 4.900 personal PAE i aproximadament un 3% s’acullen cada curs a la reducció de terç de jornada.

Aquesta mesura, que incideix en les condicions laborals del personal laboral afectat, es farà efectiva a partir del gener de 2024 per als nous contractes que es generin, i suposarà una inversió d’uns 500.000 euros per part del Departament d'Educació, calculats sobre la base del cost anual que suposen les substitucions que hi ha actualment.

15 de novembre de 2023