Foto

Més de 400 micropobles de Catalunya contractaran propostes culturals el 2024 amb l'ajuda del Departament de Cultura

query_builder   27 novembre 2023 09:58

event_note Nota de premsa

Més de 400 micropobles de Catalunya contractaran propostes culturals el 2024 amb l'ajuda del Departament de Cultura

  1. Ha estat possible gràcies a la nova línia d’ajuts del Departament de Cultura, que té la voluntat d’apropar la cultura al territori i que tothom hi tingui accés
  2. La línia compta amb 2,17 milions d’euros de pressupost i facilita la programació d’espectacles professionals d’arts en viu a municipis de fins a 1.000 habitants


413 micropobles de tot Catalunya s’han acollit a la nova línia d’ajuts que facilita la programació d’espectacles professionals d’arts en viu en municipis de fins a 1.000 habitants. El Departament de Cultura va obrir el passat setembre aquesta nova línia de subvencions, dotada amb 2,17 M€, amb l’objectiu de fer arribar la cultura a tota la ciutadania de Catalunya, apostar per la cultura de proximitat al territori i potenciar el mercat d’artistes i espectacles de petit format.

Amb aquesta iniciativa, el Departament de Cultura vol reforçar el suport econòmic al món local per tal d’assegurar que els ciutadans de tot el país tenen accés a espectacles en viu de caràcter professional. A més, això també reforça els sectors de les arts escèniques i la música, perquè suposa noves oportunitats de contractació arreu de Catalunya.

Aquesta línia per a micropobles era una reivindicació de l’Associació de Micropobles de Catalunya i suposa un pas endavant i ferm per a l’equilibri cultural, perquè els pobles petits podran gaudir de la cultura en el seu propi municipi.


Cultura accessible per a tothom: un objectiu polític fet realitat

Garantir l'accés a la cultura per a tothom és un dels eixos del Govern per a aquesta legislatura. El Departament està impulsant la cultura arreu de tot el país amb diferents accions per arribar a tot el territori i a tot els públics. Aquesta línia per al foment de l’activitat cultural als micropobles n’és un exemple.

En el marc d’aquestes polítiques d’accés a la cultura, cal destacar també les polítiques culturals adreçades al jovent i la iniciativa Cultura Jove, que permet l’accés de les persones joves a la cultura, amb preus accessibles durant tot l’any; i les línies de cultura comunitària i transformació social; així com la nova línia per a la programació d’espectacles en esdeveniments d'interès agroturístic. Totes formen part de l’estratègia comuna del Departament de Cultura per tal de millorar l’accés a la cultura, dins de la qual destaca l’elaboració de la nova llei de Drets Culturals.


undefined
undefined
undefined
undefined
undefined