1. La proposta d’I2 preveu augmentar l’aportació de la Generalitat al món local en 200 euros per infant
  2. Les dues mesures estan subjectes a l’aprovació dels pressupostos de 2024


La consellera Simó al ple del Parlament{"name":"2023/12/13/17/43/c2dec2f5-0c66-497a-aa01-32e5343ec848.jpeg","author":"Govern","type":"0","location":"0","weight":579225}


La consellera d’Educació, Anna Simó Castelló, ha anunciat que ha plantejat al món local la voluntat de millorar el finançament de l’educació infantil 2 i augmentar el nombre de monitors i monitores en el servei de menjador de les escoles rurals. Són dues mesures que es van proposar en una reunió amb l’Associació Catalana de Municipis, Federació de Municipis de Catalunya, les quatre diputacions i l’Associació de Micropobles de Catalunya, i que estan subjectes a l’aprovació dels pressupostos de la Generalitat per l’any 2024, segons ha anunciat la consellera al Parlament. Se seguiran treballant el marc d’una reunió de la Comissió de seguiment de la gratuïtat de l’I2 per a les famílies.


L’objectiu, segons Simó, és que aquesta millora “contribueixi a consolidar la gratuïtat per a les famílies i, alhora, poder acompanyar els ajuntaments que ho estan passant malament i que els costa de fer front a unes despeses que molts d’ells acaben assumint. És una demanda que ens ha fet de manera reiterada el món local i, per això, hi respondrem”.


Pel que fa a l’I2, es planteja incrementar el mòdul que es paga a les corporacions locals per cada plaça d’Infantil 2 a les escoles bressol de titularitat municipal, d’ençà de l’acord signat l’abril de 2022, que deriva en la gratuïtat per a les famílies, perquè el Departament n’assumeix el cost. La proposta consistirà a augmentar el mòdul de les famílies que paga la Generalitat al món local en 200 euros. Aquest increment també s’aplicaria a l’aportació que fa el Govern a la pròxima convocatòria de finançament de les places de llars d’infants privades, a partir de 2024, si hi ha nous pressupostos de la Generalitat.


En segon lloc, el Departament també proposarà garantir com a mínim un segon monitor del servei de menjador a les escoles rurals que, per una qüestió de ràtio d’alumnes, els en pertoqui només un. Aquesta mesura contribuiria a millorar la prestació del servei, perquè implicaria una reducció de la ràtio d’alumnes per monitor. Fins al curs passat, el Departament aplicava aquesta política només a les escoles rurals amb primer cicle d’educació infantil; ara proposa fer-ho a totes.




13 de desembre de 2023