· Els comptes actuals estaran vigents des de l’1 de gener i fins a l’aprovació i publicació de la llei de pressupostos per al 2024

El Govern ha aprovat aquest dimarts el decret que regula i estableix els criteris d’aplicació de la pròrroga dels pressupostos de la Generalitat del 2023 per al 2024. Uns comptes que seran vigents des del pròxim 1 de gener fins a l’aprovació i la publicació al DOGC de la llei de pressupostos per al 2024. D’aquesta manera, el decret de pròrroga permet garantir el funcionament de l’administració i la prestació dels serveis públics a la ciutadania mentre no s’aprovi el nou pressupost.

En aquest sentit, es prorroguen els crèdits inicials de les despeses de tots els departaments de la Generalitat i el seu sector públic, a excepció dels crèdits per a despeses destinades a programes o actuacions que finalitzen a finals d’aquest exercici.

Les despeses de capítol 1 (despeses de personal) s’ajusten a les dotacions pressupostades a 31 de desembre del 2023. Pel que fa a la resta de despeses (capítols del 2 al 9), es prorroguen els crèdits inicials d’aquest exercici, a excepció d’aquells destinats a programes o actuacions que ja hagin finalitzat.