Premi nacional de comunicació

El Govern atorga el Premi Nacional de Comunicació a Marc Giró i el Premi Nacional de Periodisme a Txell Feixas

query_builder   3 gener 2024 14:26

event_note Nota de premsa

El Govern atorga el Premi Nacional de Comunicació a Marc Giró i el Premi Nacional de Periodisme a Txell Feixas

  1. També ha guardonat la nova plataforma en línia de continguts en català 3CAT i l'editorial Grup Gavarres

El Govern ha aprovat aquest matí els guanyadors dels Premis Nacionals de Comunicació 2023, que a partir d’aquesta edició incorporen una nova categoria de Comunicació de Proximitat, a més de les modalitats del Premi Nacional de Comunicació, Premi Nacional de Periodisme i Mitjans de Comunicació i Premi Nacional de Comunicació Publicitària i Corporativa.

Així, el jurat ha decidit atorgar el Premi Nacional de Comunicació a Marc Giró Costa per haver sabut incorporar, amb un llenguatge proper i distés, temes que moltes vegades no es tractaven als programes d’entreteniment i per haver revolucionat el panorama radiofònic i televisiu amb la seva manera de fer desacomplexada i trencadora. També, per normalitzar la informació sobre la cultura en un programa de caire humorístic i per haver creat una marca pròpia que barreja la frivolitat i l’humor, convertint-se en un referent professional en l’àmbit dels mitjans de comunicació catalans.

En segon lloc, Txell Feixas Torras ha estat guardonada amb el Premi Nacional de Periodisme i Mitjans de Comunicació per ser un exemple de periodisme rigorós, valent i compromès. El jurat ha destacat la seva trajectòria professional especialment per la cobertura de conflictes i ha reconegut la capacitat d’explicar les conseqüències més enllà del moment en el qual esclaten, retratant el dia a dia de la gent que els pateix i visibilitzant el paper de les dones en les zones on ha treballat.

El Premi Nacional de Comunicació Publicitària i Corporativa ha recaigut en la nova plataforma en línia de continguts a demanda en català 3CAT per tota la campanya de llançament. Els membres del jurat han subratllat el fet que hagi estat una campanya innovadora, original i inclusiva que ha buscat fer arribar el missatge a tot el públic de Catalunya, competint en un món global, a més de l’aposta per recuperar unes generacions que havien quedat orfes de continguts en català i mantenir les que durant anys han tingut TV3 com a referent.

Finalment, l’editorial Grup Gavarres ha estat distingida amb el nova categoria de Premi Nacional de Comunicació de Proximitat, per ser un exemple de periodisme de qualitat. Va néixer l’any 2002 amb la voluntat de recuperar la memòria oral i el patrimoni i els seus editors reivindiquen una manera de viure i conviure a partir d’un periodisme de proximitat, de conversa llarga i cocció lenta. Les seves publicacions són un exercici de recuperació de la memòria històrica, explicant fets, professions o circumstàncies, que de no recollir-se haurien quedat en l’oblit.

L’acte de lliurament dels premis tindrà lloc el 22 de gener al Casino de l’Aliança del Poble Nou i estarà presidit pel president de la Generalitat, Pere Aragonès. A més, serà un homenatge a la ràdio perquè enguany se celebren els cent anys d’aquest mitjà a Catalunya.

Els Premis Nacionals de Comunicació de la Generalitat són el màxim reconeixement institucional d’àmbit nacional pel que fa als mitjans de comunicació i a la comunicació publicitària i corporativa catalans en llengua catalana. No comporten una dotació econòmica i tenen caràcter honorífic, ja que consisteixen en un diploma i una peça que simbolitza el guardó.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined