1. El cap de l’Executiu ha encapçalat la cloenda dels actes commemoratius del 75è aniversari de l’Hospital del Mar Research Institute

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha posat en relleu aquest migdia que “el nostre país té en la investigació de les ciències de la salut un dels motors de progrés, de creixement i de generació d’oportunitats”. I ha assegurat que “Catalunya és un dels pols més importants de recerca biomèdica d'Europa”.

El president, durant la seva intervenció en l'acte (fotografia: Rubén Moreno)
El president, durant la seva intervenció en l'acte (fotografia: Rubén Moreno)
{"name":"2024/01/17/15/48/3d8a8f9d-5398-4894-b485-5beb5d09fbeb.jpg","author":"Rubén Moreno","type":"0","location":"0","weight":54260}

El cap de l’Executiu ha pronunciat aquestes paraules durant la cloenda dels actes commemoratius del 75è aniversari de l’Hospital del Mar Research Institute, que s’ha fet avui al Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona. Durant l’acte, al qual també han assistit els consellers de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal, i de Salut, Manel Balcells, s’ha presentat el llibre 75 anys investigant per la salut de les persones, editat amb motiu d'aquest aniversari.

Pere Aragonès, ha destacat que aquest centre de recerca, inaugurat l’any 1948 pel Premi Nobel de Medicina Alexander Fleming, “és una demostració molt clara del cercle virtuós de treball conjunt entre hospitals d'altíssim nivell, universitats compromeses, centres de recerca innovadors, una indústria i un teixit productiu en l'àmbit sanitari i farmacèutic destacable i una aportació i un compromís de les institucions”.

El cap del Govern ha expressat el seu agraïment als més de 700 investigadors i professionals que, ha dit, fan de l’Institut de Recerca de l’Hospital del Mar “un referent per a Catalunya i Europa en l’àmbit de la investigació mèdica”.