1. El programa Treball i Formació per a entitats locals preveu que ajuntaments i consells comarcals incorporin més de 1.700 persones a jornada completa durant un any
  2. El termini de presentació de les sol·licituds finalitza el proper 16 de febrer


El Govern, per mitjà del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) del Departament d’Empresa i Treball, destina 62,1 milions d’euros per a la contractació de persones amb més dificultats d’accés al món laboral. Aquest pressupost forma part del programa Treball i Formació per a entitats locals que inclou actuacions de contractació, formació i acompanyament i preveu que ajuntaments i consells comarcals puguin facilitar l’accés al món del treball a 1.754 persones.

Les persones beneficiàries d’aquests ajuts són les majors de 52 anys, destinatàries de la Renda Garantida de Ciutadania, les aturades de llarga durada no perceptores de cap prestació per desocupació, dones en situació de vulnerabilitat i persones trans.

El SOC finançarà els contractes de treball de les persones beneficiàries per un període d’un any a jornada completa, així com la formació i l’acompanyament a les persones contractades. La contractació la faran els ajuntaments i consells comarcals, així com els seus organismes autònoms o entitats amb competència en matèria de polítiques actives d'ocupació, desenvolupament local i promoció de l'ocupació.

Les sol·licituds s’han de presentar a l'apartat Tràmits de la seu electrònica de la Generalitat (http://web.gencat.cat/ca/tramits) o a través del Canal Empresa (http://canalempresa.gencat.cat/ca/tramits-i-formularis/). El termini de presentació acaba el pròxim 16 de febrer.

Els darrers tres anys, el Govern ha destinat a aquest programa 180 milions d’euros per estimular la contractació per part dels ens locals , consolidant-lo com un dels més destacats del SOC per fomentar la contractació de persones en situació d’atur amb especial vulnerabilitat i amb dificultats per accedir al mercat laboral.

El programa Treball i Formació per a entitats locals permet que les persones en situació d'atur adquireixin experiència laboral en un entorn real de treball, i obtinguin també la qualificació o les capacitats necessàries a través d’un pla de treball a mig termini orientat a la millora de l’ocupabilitat i el seu accés al mercat de treball.