El conseller Torrent comparteix amb el ministre Hereu la prioritat del Govern de reindustrialitzar Catalunya

El conseller Torrent comparteix amb el ministre Hereu la prioritat del Govern de reindustrialitzar Catalunya

query_builder   2 febrer 2024 14:58

event_note Nota de premsa

El conseller Torrent comparteix amb el ministre Hereu la prioritat del Govern de reindustrialitzar Catalunya

  1. El conseller i el ministre s’han reunit aquest migdia a la seu del departament d’Empresa i Treball per fer una primera presa de contacte presencial
  2. En la reunió s’han repassat les principals prioritats al voltant de la indústria i del sector turístic
  3. El conseller ha expressat al ministre la necessitat de cogestionar els fons europeus per assegurar-ne la capil·laritat


El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, i el ministre d’Indústria i Turisme, Jordi Hereu i Boher, s’han reunit aquest migdia a la seu de la conselleria per fer una primera presa de contacte presencial després de la configuració del nou govern espanyol.

Durant la reunió, el conseller ha exposat al ministre la prioritat absoluta del Govern de reindustrialitzar Catalunya en clau verda i digital i, en aquest sentit, ha posat en comú els principals projectes i línies d’ajuts que impulsa el departament per aconseguir-ho, especialment a través del Pacte Nacional per a la Indústria (PNI) 2022-2025, amb una dotació superior als 3.000 milions d’euros.

El conseller Torrent ha posat en valor la voluntat de treballar conjuntament amb projectes estratègics per a Catalunya, i ha destacat la “coincidència amb el ministre en la necessitat de comptar amb un teixit industrial potent” i en la necessitat que “l’administració intervingui i doni suport a projectes industrials que aportin valor afegit, llocs de treball de qualitat i equilibri territorial”.

En aquest sentit, ha insistit en la necessitat de poder cogestionar els fons europeus per tal de garantir-ne al màxim la capil·laritat i assegurar que beneficia al conjunt del teixit productiu.

Ambdós també han posat de relleu la importància del sector turístic i la seva transformació cap a un model més sostenible i desestacionalitzat, uns canvis que ja s’estan produint gràcies a la feina del propi sector, i que caldrà accelerar davant els efectes de l’emergència climàtica.

____

@empresacat | @treballcat

►►► més xarxes socials


3  

Imatges

El conseller i el ministre s'han reunit aquest migdia a la seu del departament d'Empresa i Treball.

El conseller i el ministre s'han reunit aquest migdia a la seu del departament d'Empresa i Treball. 3859929

El conseller Torrent i el ministre Hereu, durant la reunió.

El conseller Torrent i el ministre Hereu, durant la reunió. 1879537

El conseller ha exposat al ministre la prioritat absoluta del Govern de reindustrialitzar Catalunya.

El conseller ha exposat al ministre la prioritat absoluta del Govern de reindustrialitzar Catalunya. 1603987

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined