Govern

La comissió assessora del Govern en matèria de joventut amplia la seva composició per fer-se més funcional i adaptada a la complexitat

query_builder   6 febrer 2024 12:42

event_note Nota de premsa

La comissió assessora del Govern en matèria de joventut amplia la seva composició per fer-se més funcional i adaptada a la complexitat

  1. Hi tindran representació els diferents àmbits del Govern implicats en les polítiques de joventut i hi entren habitatge, el SOC o política lingüística

El Consell Executiu ha aprovat una modificació del Decret de creació de la Comissió Interdepartamental de Polítiques de Joventut (CIPJ) per reestructurar aquest òrgan i fer-lo més eficient, transversal i per representar-hi tots els àmbits fonamentals que estan implicats en les polítiques de joventut.

Amb els canvis aprovats avui, la CIPJ quedarà integrada per representants amb un rang mínim de director/a general dels àmbits d’habitatge, treball, salut, educació, participació, cultura, política lingüística, igualtat i no-discriminació, feminismes, inclusió social, àmbit rural, acció climàtica, justícia juvenil, telecomunicacions i ciberseguretat, mobilitat i transport, cooperació al desenvolupament i acció exterior, economia, universitats, seguretat ciutadana, empresa i coordinació interdepartamental. Així mateix, hi tindrà representació la persona titular del SOC.

Hi ha una desena d’àrees noves representades a la CIPJ, entre les quals destaquen les d’habitatge, el SOC, mobilitat i transport, igualtat, acció climàtica o política lingüística. Amb aquests canvis es vol atendre les problemàtiques cada vegada més específiques de les persones joves, que requereixen un estudi i enfocaments especialitzats que, segons el Govern, cal abordar amb grups de treball experts.

Pel que fa a la presidència de l’òrgan, recau en el titular del departament competent en joventut, mentre que les vicepresidències primera i segona recauen en les titulars d’infància, adolescència i joventut i les de joventut, respectivament.

Altres canvis per fer més eficient la CIPJ són la seva adscripció, que passa del Departament de Presidència al de Drets Socials; i la recurrència, que passa de tres reunions anuals a dues, per tal de potenciar els grups de treball tècnics.

La reestructuració de la CIPJ entrarà en vigor quan es publiqui al DOGC. Així mateix, demà hi ha prevista una reunió de la CIPJ en què, a més de presentar-hi el Pla Nacional de Joventut de Catalunya 2030 aprovat recentment, es tractarà del nou decret.

Assessora del Govern en joventut

La Comissió Interdepartamental de Polítiques de Joventut (CIPJ) és l’òrgan de consulta, assessorament i coordinació del Govern de la Generalitat de Catalunya en matèria de joventut.

Així mateix, sensibilitza les diferents àrees del Govern de la necessitat d’impulsar polítiques per a la gent jove i impulsa comissions tècniques de treball de diferents àmbits d’actuacions.

Finalment, entre les seves funcions també hi ha l’aprovació del Pla d’Actuació de Polítiques de Joventut, que reuneix el pressupost que el Govern de la Generalitat destina a polítiques de joventut cada tres anys. Unes partides alineades amb els principis rectors del Pla Nacional de Polítiques de Joventut.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined